• SHH is zondagmiddag tegen de 2e nederlaag in de nog jonge competitie aangelopen. Thuisploeg De Ster kon een verdiende 3-0 overwinning bijschrijven.

In de opstelling van SHH geen verrassingen vanmiddag. Istvan Munnix keerde terug van een schorsing en op het middenveld kreeg Rik Linssen de voorkeur boven Martijn Maessen, net als vorig week na de pauze.

Een wedstrijd bij de Ster is altijd een lastige opgave. De thuisploeg heeft zeker voorin een hoop kwaliteit rondlopen. Desalniettemin ging SHH heel behoorlijk van start en was de eerste mogelijkheid van de wedstrijd voor Swen Domburg, hij schoot in het zijnet.

SHH zou gedurende de eerste helft nog een aantal maal de doelman van de thuisclub testen. Bas van Dael kreeg na een fraaie loopactie en steekpass van Glenn Gijzen de beste kans. Zijn poging in de linkerbovenhoek werd gered door doelman.

Maar De Ster was de ploeg die de beste kansen kreeg. SHH had veel moeite om de voorwaartsen de te vinden en was bij balverlies vaak niet snel genoeg in de omschakeling. De eerste kans kwam er na een minuut of 10. Nadat SHH de bal eerst nog uit de doelmond kon wegwerken schoot De Ster de rebound van 10 meter naast.

De openingstreffer na 27 minuten was van grote schoonheid. Maarten Neuhaus liep sluw weg van de verdediging, werd gevonden met een fraaie pass en rondde met een harde volley af.

Wat SHH in de eerste helft ook kenmerkte waren onnodige slordigheden. Een aantal ingooien en een hoekschop werd al onnodig weggegeven en vlak na de 1-0 leidde een foute breedtepass bijna de 2-0 in. Een miscommunicatie even later bracht Thijs Nieuwland oog in oog met Ruud Schuman en het was 2-0.

Vlak voor de pauze ontsnapte SHH zelfs aan een grote achterstand.

Na de thee leek er een ander SHH te staan. De duels werden scherper en feller gevoerd en De Ster werd teruggedrongen. Mede doordat Nicolas Mitchell wat meer richting aansloot bij de voorhoede werd er eindelijk oorlog in de zestien gevoerd.

De druk van SHH leverde diverse doelpogingen op maar leverden geen goal op. Aan de andere kant kon De Ster de ruimte eenmaal goed benutten om een reuzenkans om zeep te helpen.

SHH bleef drukken op het Steinse doel en kreeg via Tim Francot dé kans om de wedstrijd weer spannend te maken. Zijn volley van een paar meter ging echter recht op de keeper af en leverde niet meer op dan een hoekschop.

Zonder aansluitingstreffer vloeiden de krachten weg bij SHH en kon De Ster in de slotfase nog tot een aantal goede kansen komen waarvan er 1 benut werd.

Zo blijft SHH in de onderste regionen van de ranglijst staan al zegt het na 3 duels nog maar weinig. De ploeg speelde tegen 3 van de beste teams in de klasse en kwam steevast goed voor de dag. Volgende week wacht wederom een pittige opgave, koploper Caesar komt naar Herten.

Opstelling SHH: Ruud Schuman, Sjoerd Schroots, Istvan Munnix, Glen Gijzen, Driek Engels, Julien te Wierik (75. Wout Donkers), Nicolas Mitchell, Rik Linssen (62. Martijn Maessen), Benjamin Hompe, Swen Domburg (53. Tim Francot), Bas van Dael

Tekst: Joost Voncken