• Zondag is het tijd voor revanche wanneer SHH op bezoek gaat bij MMC Weert.

  Na 1 zondag gevoetbald te hebben zette de sneeuw en vooral de KNVB al vrij snel een streep door de tweede wedstrijd van 2019. Geen SHH - De Leeuw dus terwijl de kunstgrasmatten toch prima bespeelbaar waren. Aan de andere kant van de Maas, in Belgisch-Limburg werd zelfs op gewoon gras geen wedstrijd afgelast afgelopen weekend, zouden ze daar soms veel betere velden hebben?
  Zo'n scenario wilde ze voor komend weekend in ieder geval voorkomen en nu alle sneeuw weer verdwenen is lijkt het gewoon door te gaan zondag.

  Het zal voor SHH in ieder geval een bijzonder potje worden want de ploeg is uit op revanche nadat het eerder dit seizoen totaal onverwacht afgedroogd werd in Herten. De Weertenaren bivakkeren in de veilige middenmoot en hebben de subtop nog in het vizier nadat twee weken geleden knap gewonnen werd van Langeberg. Ook het laatste duel voor de winterpauze werd gewonnen en dat was in eigen huis tegen Alfa Sport. De andere zeges kwamen tegen laagvliegers Spaubeek en Obbicht.

  MMC Weert ontstond officieel in 2006 toen Megacles en Moesel samengingen, maar al sinds de zomer van 2005 speelden de teams gecombineerd. Daarmee werd de kleine weeffout in de Weerter voetbalgeschiedenis rechtgetrokken. Er is geen stad in Limburg waar zo weinig mutaties in het aantal clubs is geweest als Weert. In de oertijd telde de stad 2 verenigingen; Wilhelmina '08 voor de middenstand, Wit Zwart '32 voor de arbeiders. Die laatste club zou later Megacles gaan heten. Aan het eind van de oorlog splitsten een aantal leden van Wit Zwart '32 zich af en gingen als Moesel verder. Terwijl de stad uitbreidde werden de clubs uit voormalige gehucht Boshoven, Laar en Moesdijk ingelijfd als nieuwe stadsclubs maar daar bleef het bij. En in 2006 werd de afsplitsing ongedaan gemaakt.

  Aan eerdere bezoekjes aan Sportpark Graswinkel beleefde SHH tot nu toe weinig plezier, zowel met Moesel als MMC als tegenstander. Tegen Moesel werd ooit met 9-1 verloren en het enige bezoekje aan MMC Weert van 9 februari 2014 eindigde in een 4-1 nederlaag.

  Het wordt dus de hoogste tijd om weer eens te winnen in Weert en de overwinning op DVO een vervolg te geven. Daarmee kan de ploeg ook goede zaken doen in de ranglijst en een gaatje slaan want de kans dat de duels van DVO, Langeberg en Brevendia op echt gras  doorgaan is niet zo groot.

  De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Nort van Schayik uit Langenboom.

  Volledig programma

  Brevendia - VV Sittard
  VV HEBES - SV Langeberg
  VV De Leeuw - FC Geleen Zuid
  RKFC Lindenheuvel-Heidebloem Combinatie - VV Alfa Sport
  MMC Weert - SHH
  RKVB - VV DVO
  VV Spaubeek - Obbicht