• FIFA Toernooi SHH Herten

 • Afgelopen zaterdag (26 maart) was het dan zover, na uitstel van een jaar werd het FIFA-toernooi georganiseerd door onze activiteitencommissie in samenwerking met WePlay E-sports.

  Na aanmelding van de ruim 30 deelnemers vanuit de JO8 laag tot en met de JO15 laag werd om 16:00 uur gestart met de poulewedstrijden. Onder het genot van een drankje en een hapje streden de deelnemers fanatiek om de 3 punten met als doel om bij de beste 2 in de poule te horen. De nummers 1 en 2 van elke poule kwalificeerden zich uiteindelijk voor de knock-out fase. (tekst gaat verder na de foto's):

  FIFA Toernooi SHH Herten 2

  FIFA Toernooi SHH Herten 3

    FIFA Toernooi SHH Herten 4

  Na de groepsfase moesten wij helaas al van verschillende deelnemers afscheid nemen. Uiteindelijk bleven er 16 spelers over die streden om de felbegeerde winst. Tijdens de knock out fase werd ook nog eens gestreden voor de eer om Luuk Wijdemans (e-sporter van VVV Venlo) te verslaan, helaas is niemand dit gelukt. Luuk is niet met lege handen naar Herten gekomen en had onder andere maar liefst 10 wedstrijdtickets te verdelen voor de wedstrijd van VVV Venlo tegen ADO Den Haag. Verder in dit bericht vinden jullie de verdeling van de kaarten.

  Na het spelen van de knock-out fase waarbij spannende wedstrijden waren, maar ook wedstrijden waar een monsterscore werd neergezet kwamen wij uiteindelijk aan bij de finalerondes. Voor de winst werd nog gestreden door spelers uit verschillende leeftijdscategorieën van onze club.

  De laatste 4 spelers die overbleven tijdens dit toernooi waren: Kaiss Foujay (JO10-4), Fran Vukadin (JO13-1), Luca Simons (JO14-1) en Sem Donders (JO15-1). De beste 4 van dit toernooi kunnen zich gaan opmaken voor het kwalificatietoernooi voor het MIFA Pro Tournament wat wordt gehouden in Stadion de Koel van VVV Venlo op 7 mei a.s. Hier wordt gestreden voor een plek in de finaleronde met kans om te spelen tegen de top van de e-sporters op FIFA gebied.

  Dan terug naar het toernooi. We waren bij de laatste 4 aangekomen en hierbij streden Kaiss tegen Fran en Sem tegen Luca om de felbegeerde finaleplaats. Uiteindelijk was Fran een maatje te groot voor Kaiss en verloor Sem na een enerverende wedstrijd van Luca. De finale ging tussen Luca en Fran.

  Eerst nog de troostfinale tussen Kaiss en Sem, hierbij werd Kaiss verslagen en is hij uiteindelijk 4e op ons toernooi geworden. De finale tussen Fran en Luca werd na opgave van Fran door Luca gewonnen. De 4 finalisten kregen niet alleen toegang voor het kwalificatietoernooi maar uiteindelijk ook per persoon 2 kaarten voor VVV-ADO. De laatste 2 kaarten zouden worden uitgereikt aan de uitdager van Luuk Wijdemans die het vaakste wist te scoren. Luuk heeft maar 1 tegendoelpunt geïncasseerd in alle wedstrijden (die hij verder ruim wist te winnen). Dit tegendoelpunt is gescoord door Stan van der Ben (spelend in de JO13-5). Hij mag dus ook met 2 personen naar VVV-ADO toe.

  Al met al is het een geslaagd toernooi geweest en wij feliciteren dan ook de winnaars van de kaarten en wensen de 4 personen alle succes toe bij het kwalificatietoernooi voor het MIFA Pro Tournament in Venlo!

  FIFA Toernooi SHH Herten 1

  Kaiss (nr.4) geconcentreerd aan het spelen voor plaats 3/4.

  FIFA Toernooi SHH Herten

  Luuk Wijdeveld met Stan (r), winnaar van de laatste 2 tickets voor VVV Venlo-ADO Den Haag

  v.l.n.r: Mike (WePlay esports), Fran (nr.2), Luca (nr.1), Sem (nr.3) & Luuk (VVV Esports)