• Fysiotherapie voor de jeugd van SHH

 • Vanaf woensdag 6 februari 18u tot 19u30 is er weer fysiotherapie voor de Jeugd op Sportpark de Wolfsberg!

  Niets is zo vervelend voor uw kind als buitenspel staan door een blessure. Even rustig aan doen dan gaat het vanzelf wel weer over, denken we vaak. Maar wist u dat veel blessures bij kinderen met rust wel overgaan maar niet verholpen worden. In die paar weekjes missen ze een hoop voetbalplezier en het onderliggende probleem kan later weer de kop opsteken.

  Robbert Fleer van Fysio Moves is al jaren actief binnen de vereniging. Hij maakte ons hierop attent. Robbert vertelde dat groeipijn en spierpijn als gevolg van een gewricht dat niet correct beweegt veel gehoorde klachten zijn bij kinderen. De fysiotherapeut kan daarbij uitkomst bieden. Hij adviseert over het aanpassen van de trainingsintensiteit, kan een ondersteunende tape zetten of een gewricht corrigeren waardoor uw kind al snel weer kan meespelen.

  Omdat wij onze jeugd natuurlijk het liefst zien voetballen zijn we met Robbert in gesprek gegaan. SHH is zeer verheugd dat wij met het team van Fysio Moves hebben kunnen afspreken dat er vanaf 14 november iedere woensdag van 18u tot 19u30 een fysiotherapeut aanwezig is bij SHH om blessureleed bij uw kind snel te verhelpen of te voorkomen.

  Jeugdspelers die pijn hebben tijdens het voetballen, geblesseerd zijn of andere beweging-gerelateerde vragen hebben kunnen, geheel vrijblijvend, advies vragen aan de fysiotherapeut. Hij zal met een zogeheten ‘Quick Scan’ bepalen wat er aan de hand is en adviseren over verdere stappen. Mogelijk betekent dit dat er aanvullende behandeling nodig is. Deze behandeling kan vervolgens plaatsvinden op woensdag bij SHH, bij Fysio Moves of bij uw eigen fysiotherapeut.  Voordat er een behandeling plaatsvindt dient er natuurlijk eerst toestemming te zijn van de ouders.

  De fysiotherapeut maakt gebruik van de behandelruimte van SHH. Deze vindt u in de gang richting de bestuurskamer. Vooraf een afspraak maken is ook mogelijk. Bel dan tijdig naar 0475-600446.

  Wellicht goed om te vermelden dat er voor kinderen tot 18 jaar, per jaar, 18 behandelingen fysiotherapie worden vergoed uit de basisverzekering. Behandelen kost u geen geld.

  Dus vanaf 14 november kunnen spelers met klachten iedere woensdag van 18u tot 19u30 terecht bij de fysiotherapeut. Fysio Moves en SHH hopen met deze service bij te dragen aan het voetbalplezier voor onze jeugdspelers.