• Na de mindere prestaties van de laatste twee zondagen heeft SHH zich vandaag prima hersteld, een beloning bleef echter uit.

Er was wat recht te zetten na de beroerde wedstrijden tegen Geleen Zuid en MMC Weert en dat bleek vanaf het eerste fluitsignaal. SHH schoot uit de startblokken en al binnen twee minuten moest de doelman van Alfa Sport driemaal reddend optreden.

Die frequentie hield SHH niet vol maar de druk op Alfa Sport in de beginfase was groot. SHH nam het doel van de tegenstander veelvuldig onder vuur maar scoorde niet. Alfa Sport beperkte zich tot counteren en kreeg ook op die wijze na 20 minuten een hoekschop. Daaruit ontstond de eerste echt gevaarlijke situatie voor de thuisploeg. Sjoerd Schroots kon de bal uiteindelijk uit de doelmond wegtrappen.

Daarna zette SHH weer aan. De doelman kon een schot van Casper Metsemakers nog net overtikken en even later volgden er zelfs drie grote kansen. Eerst redde de doelman een kopbal, de  eerste rebound werd van de lijn gehaald en de tweede geblokt. Een minuut later was het dan eindelijk raak. Sjoerd Schroots zette voor en Daan Winter kopte de 0-1 binnen, buiten bereik van de doelman.

Lang bleef de voorsprong niet op het bord. Weer na een hoekschop kreeg SHH de bal even niet weg en middels een laag schot langs diverse benen belandde de bal achter Dany de Winter. Die kleine tegenslag leek geen uitwerking te hebben op SHH want dat bleef kansen krijgen. Enzo Dirksen krulde een vrije trap over de manier; redding keeper. En uit de navolgende hoekschop kan Nicolas Mitchell de bal binnenlopen bij de tweede paal maar gaat zijn volley over.

Na rust is SHH dominanter dan voor de pauze. Alfa Sport komt er nu helemaal niet meer uit en SHH zoekt rustig naar de openingen. Na 55 minuten volgt ook de beloning. Casper Metsemakers schiet, de doelman redt en Enzo Dirksen schiet de rebound binnen. Hoewel Enzo van achter zijn man komt steekt de grensrechter toch maar zijn vlag in de hoogte. De scheidsrechter gaat er in mee en keurt het doelpunt af, zelfs tot hilariteit van een van de spelers van de thuisploeg.

De ploeg blijft geduldig zoeken naar openingen maar vindt steevast de doelman van Alfa Sport op haar weg. Die is na 78 minuten weer kansloos als Daan Winter de achterlijn haalt, voorzet en Enzo Dirksen in komt lopen en scoort. Maar weer gaat de vlag in de lucht. Waar de vorige situatie niet helemaal duidelijk was voor de scheidsrechter is deze zo klaar als een klontje, van buitenspel kan in de verste verte geen sprake zijn. Heel SHH is dan ook woest als de scheidsrechter het doelpunt toch afkeurt.

SHH is even van slag na zoveel onrecht maar weet er toch nog een slotoffensiefje uit te persen. Het mag niet baten want de doelman van Alfa Sport houdt zijn doel schoon.

Na twee mindere duels nu dus gelukkig weer een goede prestatie die normaliter ook drie punten op had geleverd.

Opstelling SHH: Danny de Winter, Sjoerd Schroots, Istvan Munnix, Max Winter, Rick Linssen, Juliën te Wierik, Loek Vilters, Nicolas Mitchell, Casper Metsemakers, Swen Domburg (23. Enzo Dirksen), Daan Winter