• Het bekeravontuur van SHH JO10-5

 • Zoals voorgaand aan elk seizoen was het nu weer tijd voor 3 bekerwedstrijden. Wij (SHH JO10-5) werden gekoppeld aan SC Susteren, RKSV Lindenheuvel-Heidebloem Combinatie uit Geleen en VV Sittard.

  Na 2 trainingen stond dan de eerste (en enige) thuiswedstrijd in de beker op het programma. SC Susteren werd in Herten ontvangen. Met Christian in de goal, Daniel en Timor in de verdediging, Timo op het middenveld en het dodelijke duo Max en Stan voorin stond het na de eerste 12,5 minuten al 6-0 voor de groen-witte uit Herten. Het 2e deel van de eerste helft mochten ook Zef, Andries, Jesse en Kaan hun opwachting maken in het team. De groene uit Susteren werden uiteindelijk teruggestuurd naar huis met een 21-0 nederlaag. Topscoorder van deze wedstrijd werd Stan met 5 doelpunten, nipt gevolgd door Max met 4 goals. De andere doelpunten kwamen op naam van Timo (3×), Kaan (3×), Jesse (2×), Zef (2×), Timor (1×) en Andries (1×)

  Een week later mochten wij de reis naar Geleen-Lindenheuvel maken. Op het kunstgras van de plaatselijke club zagen zowel de thuis- als uitsupporters een spannende wedstrijd waarbij Lindenheuvel na de eerste 25 minuten ging rusten met een 4-2 voorsprong. Na de rust ging de wedstrijd wederom gelijk op en dit resulteerde bijna in een nederlaag voor SHH. Gelukkig werd er een minuut voor het laatste fluitsignaal nog door gescoord door Timo die ervoor zorgde dat we met een punt vanuit Geleen terug naar Herten konden gaan. De doelpunten werden gemaakt door Timo (3×), Stan (2×) en Max (1×). De uitslag eindigde na 50 minuten in 6-6.

  Als laatste wedstrijd stond de wedstrijd tegen VV Sittard op het programma. Weer mochten wij naar het zuiden afreizen om te proberen de 3 punten mee naar Herten te nemen. Er werd op de zaterdag vroeg vertrokken naar Sittard. Om 9.00 stond de aftrap gepland. Eenmaal in Sittard aangekomen mochten wij weer op het kunstgras onze kunsten vertonen.

  Na het eerste fluitsignaal zocht SHH meteen de aanval en zo werd VV Sittard meteen met de rug naar het eigen doel gedrukt. Na een aantal minuten werd de ban gebroken door een doelpunt van Jesse die hierbij voor de 3e keer scoorde in de beker. Uiteindelijk stond het bij rust 6-0 voor SHH. Na de rust kreeg Sittard de kans om de “anschlusstreffer” te maken, en dit gebeurde dan ook, 1-6 was de tussenstand. Na de treffer van Sittard kregen de gastheren een paar kansen om voor de 2-6 te zorgen, helaas stonden Christian en de paal het succes voor de zwart-witte uit Sittard in de weg. Na de Sittardse storm kwam SHH weer terug in de wedstrijd en dit resulteerde uiteindelijk in een makkelijke 1-13 overwinning. De doelpunten kwamen uiteindelijk op naam van Max (5×), Stan en Jesse (beide 3×), Andries en Zef (beide1×).

  Met 7 punten uit 3 wedstrijden een doelsaldo van 7 doelpunten tegen en 40 doelpunten voor kan SHH de 2e ronde niet meer mislopen. Echter is de uitslag van Susteren tegen Lindenheuvel niet bij ons bekend.