• Janou Levels bij PSV

  • Nadat ik een half jaar actief ben bij mijn nieuwe club PSV, wil ik jullie graag iets vertellen over mijn ervaringen. De overstap naar de eredivisie was voor mij erg spannend: ik ging van een opleidingsteam naar een prestatieteam. Bij PSV kan ik mij goed door ontwikkelen, het is een club met ambities, kwaliteit en daarnaast ook hele goede faciliteiten. Ik ben dan ook heel blij met mijn keuze voor PSV vrouwen.Janou Levels bij PSV 1

    Ons team is divers samengesteld: verschillende leeftijden, verschillende nationaliteiten en ervaring in verschillende competities. Onze selectie bestond vanaf het begin van het seizoen uit 23 contractspeelsters. Natuurlijk was mijn ambitie om in de basis te staan, maar mijn eerste insteek was om minimaal op de bank te starten en van hieruit speelminuten te maken. Na een half jaar maak ik de balans op: we hebben 14 competitiewedstrijden gespeeld, 12 gewonnen, 1 gelijk en 1 verloren. We staan op de eerste plaats! Van die 14 wedstrijden heb ik er 10 gespeeld, waarvan 8 in de basis!! Eén wedstrijd kon ik niet spelen i.v.m. een lichte enkelblessure. Ik heb dus als 18-jarige al aardig wat minuten gemaakt. Hier ben ik super blij mee!

    Verder ben ik ook weer met het Nederlands elftal actief geweest. In oktober 2018 hebben we voorrondes gespeeld voor het EK. We hebben toen 3 wedstrijden gespeeld, alle 3 gewonnen en dus een ronde verder. Komende week vertrek ik met PSV naar Malaga (van 08-01 tot 13-01): hier hebben we een trainingskamp met een oefenwedstrijd. Direct daarna vertrek ik 14-01 naar Portugal met nationaal O19. We spelen daar oefenwedstrijden tegen Noorwegen O19 en Engeland O19.Janou Levels bij PSV

    In de eerste week van April zullen we met nationaal gaan strijden voor de EK kwalificatie (elite ronde) in NEDERLAND! Tegenstanders zijn dan Bulgarije, Rusland en IJsland. Het zou natuurlijk fantastisch zijn als we daar vele toeschouwers mogen begroeten (en misschien ook uit Herten....?) Ik zal jullie op de hoogte houden waar de kwalificatiewedstrijden gespeeld zullen worden.

    Als laatste wil ik met trots vertellen dat ik tot de 20 grootste talenten van Nederland word gezien (geboren na 1998). De NOS heeft dit voor het eerst in het vrouwenvoetbal op een rijtje gezet. Hoe leuk dat de basis van al mijn prestaties is gelegd bij SHH!!