• Met de verse 3-5 winst op FC RIA uit Nieuwstad bewijst de JO9-2 van SHH wederom dat teamspirit en hard werken worden beloond. De JO9-2 is in de tweede seizoenshelft nog ongeslagen en versloeg vorige week SVC nog in eigen huis met 9-6.

    In de eerste minuut scoorde Kyran de openingsgoal uit een goed uitgespeelde aanval. De verdediging van Quinn, Tijl en Benjamin vormde een muur die de tegenstander effectief weg hield van de goal van David. Een paar gevaarlijke aanvallen verder kwam de stand op 2-0 dankzij een mooie treffer van Ise na een assist van Kyran. Een gevaarlijke situatie werd effectief door Tijl gestopt en Ise schoot een kleine tien minuten later de 3-0 in de touwen. Na een mooie voorzet van Maurits werd er op doel geschoten, door Kyran, Ise, Quinn en uiteindelijk ging de bal er via de tegenstander in. 4-0! Niet veel later was het weer prijs toen Maurits van afstand de vijfde treffer in de rechterbovenhoek krulde. De aandacht verslapte wat waardoor FC RIA in de laatste minuten nog twee treffers wist te maken.

    De tweede helft begon met een mooie uitbraak van Benjamin, die net voor de goal gestopt werd. Een indribbelschot van Tijl belandde recht voor de goal, maar ging er helaas niet in. De tegenstander herpakte zich en begon met een reeks stevige aanvallen. Tijl, Quinn en Maurits konden diverse aanvallen tegenhouden, maar uiteindelijk scoorde Ria in de derde goal. Keeper David moest diverse keren in actie komen en dat deed hij uitstekend. Ondanks het uitstekende verdedigingswerk van Quinn, waar er wel twee van in het veld leken te staan, en de rest van de verdediging schoot de tegenstander toch nog een paar keer op doel. Dankzij diverse reddingen van David bleef het echter 3-5 en won SHH JO9-2.

    Met deze overwinning op FC RIA, de voormalige voetbalclub van Ajaxied Per Schuurs, toont SHH JO9-2 wederom dat het ook in uitwedstrijden z’n mannetjes staat.