• KNVB Winterzaalvoetbalcompetitie 2019-2020

 • De KNVB winterzaalvoetbalcompetitie staat weer voor de deur. Nieuws en wijzigingen worden aan deze post toegevoegd, dus raadpleeg deze post regelmatig. Graag vragen wij jullie aandacht voor onderstaande punten.

  Wijzigingen

  • Poule JO13A, speeldatum 28-12-2019: Accommodatie gewijzigd, wedstrijden worden gespeeld in de Andreashal te Maasbracht en de wedstrijden beginnen om 10:00 uur!

  Afhandeling wedstrijdformulieren

  Heb je als laatste vereniging toezicht, dan moet het wedstrijdformulier aan de KNVB worden verstuurd. Elk jaar wordt weer geconstateerd dat Jan Pelsers en/of Wim van Daal moeten uitzoeken waar het formulier gebleven is. Dit is vervelend en kan leiden tot een boete voor SHH voor het te laat inleveren van het wedstrijdformulier.

  • Lever het formulier dezelfde zaterdag nog in bij Wim van Daal op adres Den Ekkert 21 te Herten. Dan worden de wedstrijdformulieren voor jou op correcte wijze verwerkt. Voor JO13 teams is dat inclusief de spelersoverzichten.
  • Op het formulier staat ook het adres van Jan Pelsers van de KNVB. Natuurlijk mag je het formulier (per scan) ook naar hem mailen, maar zet wedstrijden@shh-herten.nl op CC. Dan weet Wim van Daal dat het formulier verstuurd is en hoeft hij niet meer bij jou te informeren waar het formulier gebleven is!
  • Belangrijk: Als je zelf het wedstrijdformulier gescand en per email verstuurt, zorg er dan ook voor dat, naast de scan per email op zaterdag, het formulier per post ook verstuurd wordt!!!! Vaak krijgt de vereniging te horen dat het formulier niet per post binnen is gekomen en moet Wim van Daal jou weer benaderen waar het formulier gebleven is. 

  Toernooi gegevens

  Op deze links vindt je de toernooi gegevens:

  Plof-ballen:

  SHH heeft een aantal zaalvoetbal ballen (zogenaamde Plofballen) ter beschikking. Deze plofballen kunnen gebruikt worden voor de KNVB zaalvoetbaltoernooien. De teams die de toezichtsrol hebben kunnen een bal afhalen bij Jack Stoffels. Bel even op 06 5171 5695 voor een afspraak om de bal af te halen. Na de toernooidag moet de bal ook weer ingeleverd worden!

  Toezichthoudende vereniging:

  Tijdens de competitie heeft telkens één team de toezichtsrol. Een uitvoerige beschrijving vinden jullie op pagina 41 van het programma boekje.

  • De eerste toezichthoudende vereniging zorgt voor het wedstrijdformulier. De link naar het formulier vind je onder Toernooi gegevens, print het formulier uit, noteer vast alle wedstrijden van de wedstrijddag en neem het formulier mee naar de zaal.De JO13 teams vullen ook de spelers en lidnummers op de achterkant in, de andere teams alleen de voorkant van het formulier.
  • Indien van toepassing, de middelste toezichthoudende vereniging neemt het formulier over en draagt zorg voor het formulier en de uitslagen op het formulier.
  • De laatste toezichthoudende vereniging neemt het formulier over en behandeld dit formulier met zorg. Zie hierboven bij Afhandeling wedstrijdformulieren.

  Email van Jan Pelsers van de KNVB

  Allen,

  De winterzaalvoetbalcompetitie staat weer voor de deur. Alle communicatie betreffende het winterzaalvoetbal verloopt via ondergetekende (coördinator regio 4): bij deze daarom alle benodigde informatie (programmaboekje en wedstrijdformulier). Ik zou jullie willen verzoeken om de leiders/scheidsrechters van alle teams deze mail en de bijlagen te doen toekomen, zodat zij alle relevante informatie (ook reglement,spelregels taken toezicht ) kunnen vinden.

  Op grond van de ervaringen van de afgelopen jaren wil ik enkele zaken nog eens extra onder de aandacht brengen:

  • De eerste toezichthoudende vereniging zorgt voor het wedstrijdformulier (zelf printen:zie bijlage), de laatste toezichthoudende vereniging zorgt voor berichtgeving per mail uiterlijk daags na de wedstrijddatum of stuurt dit formulier op (zie onderzijde wedstrijdformulier). Aangezien de gevolgde procedure niet bij elke vereniging dezelfde is (individuele leiders mailen door en sturen op; contactpersonen mailen door en sturen op),valt het aan te bevelen om hierover binnen de vereniging met de leiders concrete afspraken te maken.
  • Verzoek aan laatste toezichthouder: overleg met de zaalbeheerder of na afloop van de laatste wedstrijd de doeltjes etc. moeten worden opgeruimd.
  • Invullen wedstrijdformulier: O11 en jonger alleen voorzijde; O12 en ouder voorzijde en op achterzijde namen spelers + lidnummers.
  • Mailen van ingevulde wedstrijdformulier (liefst via een centraalpunt van de vereniging): bij O12-categorie en ouder ook de spelerslijst !!
  • Na afloop van een wedstrijd controle van de ingevulde uitslag door een leider "van de bezoekers" (komt nog geregeld voor dat de uitslag omgekeerd vermeld staat).
  • Per speeldag mag een speler of doelman slechts voor één team uitkomen. (reglement, punt 5a, pg 38)
  • Per speeldag is één dispensatiespeler per team/per dag toegestaan,welke maximaal 1 jaar te oud mag zijn (reglement, punt 8, pg 38)
  • Scheidsrechters: tracht "wild/ruw spel " in goede banen te leiden (met name bij O13 en ouder)!!
  • Misschien ten overvloede: mocht er op een zaterdag door de KNVB ook een veldvoetbalwedstrijd zijn ingepland,dan kan deze in onderling overleg met de tegenstander worden verplaatst: winterzaalvoetbalwedstrijden hebben voorrang op veldvoetbalwedstrijden
  • Bij de poule-indeling (pg 2) staat bij alle teams achter de verenigingsnaam een getal: duidt op het team uit de veldcompetitie; bv. bij categorie JO17 poule C staat RKSVO 2:d.i. RKSVO JO17-2 uit de veldcompetitie.
  • De extra toevoeging bij sommige teams van de letters a en b heeft te maken met het feit dat van een elftal uit de veldcompetitie 2 zaalteams worden geformeerd; bv. bij JO15 poule B staat FC Roerdalen 1a en FC Roerdalen 1b: deze 2 teams vormen samen FC RoerdalenJO15-1 op het veld.

  Mochten er van jullie kant nog vragen zijn, laat het even weten via de contactpersoon van de vereniging. Het is wel de bedoeling dat alle communicatie verloopt via de contactpersoon.

  Ik zou willen besluiten met de deelnemende teams veel plezier en succes toe te wensen.

  Groeten,

  Jan Pelsers

  Coördinator KNVB winterzaalvoetbal competitie Regio 4