• MMC Weert laat SHH alle hoeken van het veld zien

 • Een goed spelend MMC Weert heeft gisteren de nummer twee van de ranglijst SHH met maar liefst 7-1 verslagen.

  Trainer Ronny Czornyj van de gasten uit Weert was met niet al te hoge verwachting naar Herten gereisd. „Het is toch de nummer twee op de ranglijst.” Pakte dat op sportpark De Wolfsberg in Herten even anders uit.

  Strijdplan

  MMC begon enthousiast aan het duel. De gasten stoorden vroeg en zetten daarmee de verdediging van de thuisploeg onder druk. Dat strijdplan leidde al vroeg in de wedstrijd tot een doelpunt. Stef Baetsen kreeg teveel vrijheid van zijn tegenstander. Zijn gericht afstandsschot was te machtig voor doelman Danny de Winter.

  Ook na de openingstreffer bleven de bezoekers de toonaangevende ploeg.

  Gevolg, na een klein half uur kon doelman De Winter voor de tweede keer vissen. Omdat MMC verzuimde om meerdere kansen te benutten, bleef de hoop bij SHH levend. Een benutte strafschop, kort voor rust, bracht de spanning terug in de wedstrijd: 1-2. De hoop van de thuisploeg was echter geen lang leven beschoren. Al kort na de hervatting kreeg de thuisploeg een nieuwe knauw.

  Eerst zette de vrijwel ongrijpbare Chadly Ouaadi de 3-1 op het scorebord en kort daarna scoorde Luke Thissen uit een strafschop nummer vier. Toen daarna bij de thuisclub de kopjes gingen hangen was het pleit definitief beslecht. Door respectievelijk Thissen, Ouaadi en Sven Dierx kwam uiteindelijk de voor SHH beschamende 1-7 einduitslag tot stand.

  Reactie.

  Realistisch, maar uiteraard flink teleurgesteld, reageerde trainer Maarten van Lieshout op de forse nederlaag van zijn team. ,,Vandaag hadden wij een totale off-day. De tegenstanders hebben ons gedurende de hele wedstrijd op alle gebieden afgetroefd.” Hij had een punt. SHH bleef het antwoord op de tactiek van MMC Weert schuldig zodat de trainer niets anders restte dan zich bij de nederlaag neer te leggen. „Deze week zal ik het team zo proberen te motiveren, dat we volgende week beter beslagen ten ijs komen.”

  Verslag De Limburger, Fred Thissen.

  Opstelling SHH:

  Danny de Winter, Sjoerd Schroots, Istvan Munnix, Max Winter, Rick Linssen, Loek Vilters, Thimo Levels (Koen Schroots 60'), Julien te Wierik (Sten Kochanowski 25'), Casper Metsemakers (Enzo Dirksen 75'), Swen Domburg, Daan Winter.