• Over de omstandigheden vanmiddag was weinig te klagen. Een heerlijk herfstzonnetje verwarmde de opgekomen toeschouwers maar verder was er bar weinig te genieten.

  SHH begon de wedstrijd in Sittard met drie genoodzaakte wijzigingen. Max Winter verving centraal op het middenveld de geblesseerde Rik Linssen en Glenn Gijzen en Remco Ostlender mochten starten voor de twee geschorsten.

  Het begin van de wedstrijd was nog heel hoopgevend. Een goede aanval van SHH bracht een schotkans voor Casper Metsemakers maar zijn poging ging in het zijnet. Na een dik kwartier is Casper de aangever, na een prachtige pass van Jens van Hees, maar weet Tim Francot de bal van dichtbij over te jagen. En na een half uur komt Daan Winter nog het dichtst bij een doelpunt, vrijgespeeld door Remco Ostlender knalt zijn schot onderkant lat uit het doel.

  Ook de thuisploeg krijgt een kans maar voordat er kan worden geschoten wordt afgefloten wegens hands. De wedstrijd is dat eerste half uur in evenwicht met langdurig balbezit voor de beide teams die elkaar laten voetballen maar weinig druk uitvoeren.

  Na 34 minuten volgt een voorzet van de thuisploeg waarbij in het strafschopgebied een van de aanvallers in contact komt met Glenn Gijzen. De aanvaller gaat liggen en krijgt prompt een strafschop die wordt benut.

  Aan het spelbeeld verandert daarna weinig al worden de periodes dat SHH balbezit heeft korter. De ploeg straalt weinig strijdlust uit en kiest vaak te gehaast voor de verkeerde pass en kan de thuisploeg totaal niet meer onder druk zetten. Sittard vind het allemaal best maar komt ook niet tot kansen met het vele balbezit zodat het notitieblokje angstvallig leeg bleef. De wedstrijd lag ook voortdurend stil vanwege kleine overtredingen.

  Ook twee wissels brengen nauwelijks meer gevaar maar zoals de oude voetbalwet luidt; die ene kans komt altijd. En hij kwam, al was het al de 95e minuut. Casper Metsemakers kan in een de bal richting doel schieten, passeert de doelman maar die wordt op de lijn gered door een ploeggenoot.

  De derde nederlaag op rij houdt SHH steviger in de middenmoot. De onderste plekken zijn inmiddels dichterbij dan de subtop waar SHH liever staat. Volgende week wacht een thuiswedstrijd tegen Born.

  Opstelling SHH: Juul Hamers, Glenn Gijzen, Jens van Hees, Remco Ostlender, Istvan Munnix, Loek Vilters, Max Winter, Nicolas Mitchell (67. Samir Perriƫns), Casper Metsemakers, Daan Winter (72. Swen Domburg), Tim Francot

  Alfa Sport - Spaubeek gest.
  SV Argo - DVO 2-1
  Born - RKVB 1-2
  Brevendia - SVC 2000 3-1
  Haslou - HEBES 3-0
  Langeberg - Centrum Boys 4-4
  Sittard - SHH 1-0

   

  1. SV Argo 6 18 13
  2. Sittard 6 13 6
  3. Brevendia 6 12 3
  4. Langeberg 6 11 7
  5. Alfa Sport 5 11 4
  6. Haslou 5 10 5
  7. DVO 6 8 3
  8. SHH 6 7 0
  9. SVC 2000 6 6 -1
  10. HEBES 6 6 -4
  11. RKVB 6 4 -6
  12. Centrum Boys 5 4 -9
  13. Spaubeek 5 2 -10
  14. Born 6 1 -11