• Het is SHH 1 niet gelukt om de finale van de nacompetitie te bereiken. Thuisploeg Geleen-Zuid trok met 2-1 aan het langste eind.

  SHH trad met vrijwel hetzelfde elftal aan als een week eerder in Hoensbroek. Enkel Nicolas Mitchell ontbrak omdat hij zojuist voor de 2e keer vader was geworden.

  Waar SHH een maand geleden de wedstrijd vrijwel helemaal controleerde was het ditmaal de thuisploeg die goed uit de startblokken kwam. SHH oogde gespannen en maakte enkele onnodige foutjes die tot mogelijkheden voor Geleen-Zuid leidden.

  De thuisploeg zat veel beter in de wedstrijd en SHH kwam nauwelijks aan voetballen toe in het eerste kwartier. En toen de wedstrijd daarna iets meer in evenwicht kwam ontstond plots de grootste kans tot dan toe voor de thuisploeg. De snelle aanval vanaf de rechterzijde werd tot opluchting van SHH niet afgerond. SHH moest het zelf hebben van de bevliegingen van beide buitenspelers maar die zaten goed in de tas bij hun verdediger.

  Na een half uur viel dan ook de verdiende treffer voor de thuisploeg, al had het er toch alle schijn van dat de doelman daarbij gehinderd werd. In het restant van de eerste helft waren er ook de kleine mogelijkheden voor SHH maar die troffen geen doel. De grootste kans op slag van rust was ook nog voor de thuisploeg maar die kopbal ging rakelings naast.

  Met Benjamin Hompe als nieuwe spits zocht SHH in de tweede helft de aanval. Aan goede wil ontbrak het niet maar de ploeg kwam maar niet op gang. Met lange ballen werd getracht gevaar te stichten maar die waren alle een prooi voor de defensie van Geleen-Zuid. De thuisploeg bleef gevaarlijker en toen na slordig uitverdedigen een kwartier voor tijd de 2-0 viel leek het gespeeld.

  Maarten van Lieshout spoorde zijn team nog eenmaal aan en zowaar viel daarbij de aansluitingstreffer. Joshua Geurts scoorde vanaf elf meter na een handsbal. Met nog 5 minuten te spelen was de spanning terug en pompte SHH een aantal ballen richting het vijandige doel maar Geleen Zuid hield stand. Zij mogen het volgende week tegen SVN opnemen voor een plekje in de 2e klasse. Voor SHH zit het seizoen 2018/2019 er bijna op, later deze maand is er nog een afsluiting met een duel tegen VVV Venlo.

  Opstelling SHH: Danny de Winter, Sjoerd, Schroots, Glenn Gijzen, Jens van Hees, Istvan Munnix, Loek Vilters (66. Juliƫn te Wierik), Max Winter (70. Thimo Levels), Rik Linssen, Casper Metsemakers, Enzo Dirksen (46. Benjamin Hompe), Joshua Geurts