• SHH Corona Protocol

 • Corona Protocol SHH  (seizoen 2020-2021)

  Voetbalvereniging SHH  doet haar uiterste best om aan alle veiligheidsmaatregelen te voldoen. Echter het is ook de verantwoordelijkheid van iedere  speler/ouder/trainer om zich aan alle maatregelen te houden. Lees alle maatregelen dus goed door en gedraag je hier naar!

  Algemene basisregels

  1. Voor alles geldt: gezond verstand gebruiken staat voorop;
  2. Heb je klachten? Blijf thuis en laat je testen.
  3. Houd 1,5 meter afstand (uitzondering tijdens het sporten).
  4. Vermijd drukte zoveel als mogelijk.
  5. Was vaak je handen.

  Spelers, trainers en begeleiders

  1. Neem de gebruikelijke veiligheid- en hygiëneregels voor iedereen in acht.
  2. Pak de bal zo min mogelijk met je handen vast, tenzij je keepershandschoenen aanhebt
  3. alleen drinken uit eigen Bidons. Bidons worden niet gedeeld.
  4. Zorg ervoor dat je buiten de noodzakelijke sport gerelateerde contactmomenten geen fysiek contact hebt zoals bij het vieren van een overwinnings-moment en tijdens een wissel
  5. Tijdens het sporten dient waar mogelijk 1,5 meter afstand te worden gehouden, maar als dat een normale sportbeoefening in de weg staat mag de1,5 meter afstand tijdelijk losgelaten worden;
  6. Voorafgaand, tijdens rustmomenten, langs de lijn en na afloop van de sportbeoefening dienen sporters van 18 en ouder wél 1,5 meter afstand tot elkaar te houden, waaronder in de kleedkamers, de dug-outs en in de kantines.
  7. Houd 1,5 meter afstand met spelers van 13 jaar en ouder, tenzij noodzakelijk voor (veilige) beoefening/begeleiding van de sport.
  8. bij uitwedstrijden dragen alle inzittenden vanaf de JO13 mondkapjes in de auto.
  9. bij blessurebehandeling wordt er geen gebruik gemaakt van sponsen maar liefst van een bidon dien men in combinatie met waterzak kan gebruiken.
  10. wedstrijdbesprekingen vanaf de JO13 zoveel mogelijk buiten op het veld! Zo weinig mogelijk bewegingen in de kleedkamer met de gehele groep.

  Toeschouwers

  1. Toeschouwers zijn weer welkom op het sportpark met inachtneming van alle corona maatregelen.
  2. Volg altijd de aanwijzingen op van de organisatie, bijvoorbeeld trainers, begeleiders, coördinatoren en bestuursleden
  3. Ook hier geldt: vermijd drukte en houd 1,5 meter afstand van elkaar.

  Kleedlokalen, toiletten en douchen

  1. Kleedlokalen en toiletten zijn weer geopend. 1 toilet heren is in onderhoud en snel klaar.
  2. Douchen is weer toegestaan en we gaan er dan ook weer vanuit dat iedereen hier gebruik van maakt. In de kleedlokalen dient door personen > 18 jaar minimaal 1,5 meter afstand tot een ander gehouden te worden. Concreet betekent dit: a. Jeugd t/m O17 kan met het hele team tegelijkertijd in 1 lokaal en samen gebruik maken van de douches. Wel op afstand ook bij douchen!
  3. Jeugd O19 en senioren kunnen niet gezamenlijk in 1 lokaal en SHH heeft niet altijd de mogelijkheid om voor 2 lokalen per team te zorgen. Mogelijk moet er dus in 2 groepen gebruik gemaakt worden van de kleedlokalen. Neem je verantwoordelijkheid als team en stem dit samen met de trainer/leider af.
  4. Bij O7, O8 en O9 gaan vaak nog ouders/begeleiders mee om te helpen bij het omkleden. We vragen waar mogelijk dit zo veel mogelijk te beperken. Alle volwassenen dienen 1,5m afstand tot elkaar te houden. Dit betekent dat er in groepen gebruik van de lokalen gemaakt moet worden. Omdat we begrijpen dat dit niet altijd werkbaar is, is het tot nader order toegestaan voor spelers van O7, O8 en O9 om niet te douchen.

  Kantine

  1. De kantine is open. Hierbij dienen we ons uiteraard te houden aan alle geldende corona maatregelen.
  2. Dit betekent o.a. een beperkte capaciteit binnen en op het terras.
  3. Er zijn looplijnen en bewegwijzering in de kantine.
  4. Er wordt een aparte ingang voor inkomende en uitgaande bezoekers gerealiseerd.
  5. Betaal zoveel mogelijk contactloos

  Aanvullende maatregelen

  1. Maatregelen kunnen op elk moment worden aangepast door het bestuur op basis van nieuwe inzichten.