• Een hernieuwd avontuur in de tweede klasse is weer een stap dichterbij gekomen, vanmiddag won SHH in de eerste ronde bij FC Hoensbroek.

  Het was vooraf lastig in te schatten hoe sterk de 2e klasser zou zijn. Ze draaiden natuurlijk een mager seizoen maar wel een niveautje hoger. De thuisploeg begon in ieder geval furieus en kreeg al binnen een minuut een kans om een hoekschop binnen te koppen. Die poging ging over maar de thuisploeg had de smaak te pakken. Het was overleven voor SHH in het openingskwartier en ondanks diverse mogelijkheden lukte dat.

  Na die start kwam SHH steeds beter in de wedstrijd. Hoensbroek trok zich behoorlijk terug en gaf SHH wat ruimte om te voetballen. Waar Hoensbroek het dus in de beginfase liet liggen zette SHH haar overwicht wel om in een treffer. Loek Vilters plaatste een vrije trap perfect bij de tweede paal waar Nicolas Mitchell de bal voor het inkoppen had. Vrijwel direct daarna was het Joshua Geurts die na een counter bijna 0-2 maakte.

  FC Hoensbroek zette gelijk nog even aan maar SHH haalde de rust met de voorsprong en dat had eigenlijk een ruimer moeten zijn. In de slotminuten mocht Enzo Dirksen helemaal vrij een voorzet van Casper Metsemakers inkoppen maar hij miste.

  In de tweede helft had SHH het aanvankelijk prima op orde. Er werd scherp verdedigt en Hoensbroek wist er niet doorheen te komen. Via Joshua Geurts had SHH zelfs nog een aardige kans kunnen krijgen toen hij alleen op doel af ging. Een verdediger die letterlijk op zijn rug zat werd echter niet bestraft voor zijn poging tot judo waarna de kans voorbijging.

  Zoals het altijd gaat in zulke duels komt de ploeg op achterstand uiteindelijk toch richting het doel. Twintig minuten voor tijd ontstond daaruit een grote kans voor de thuisploeg maar Danny de Winter was niet van plan zich vandaag te laten passeren.

  SHH profiteerde te weinig van de ruimte, Hoensbroek was moegestreden en vocht voor haar laatste kansen. Zo bleven de slotfase en de 10 minuten extra ongelofelijk spannend. Maar gescoord werd er niet zodat SHH doorgaat naar de volgende ronde. Daar wacht wederom een uitduel, nu bij FC Geleen Zuid dat vanmiddag afrekende met Weltania.

  Opstelling SHH:

  Danny de Winter, Sjoerd Schroots, Glenn Gijzen, Jens van Hees, Istvan Munnix, Rik Linssen, Loek Vilters (71. Thimo Levels), Nicolas Mitchell (57. Max Winter), Casper Metsemakers, Enzo Dirksen (69. Benjamin Hompe), Joshua Geurts