• Voor het eerst dit seizoen eindigde een duel van SHH in een puntendeling, en daar mocht de thuisploeg erg blij mee zijn.

  Dezelfde elf als vorige week kregen van Maarten van Lieshout de kans om de blamage goed te maken maar daarvoor kregen ze van Geleen Zuid niet echt de kans. De gasten zette SHH direct vast en wisten met name via de linkerkant een aantal keer goed door te komen. Doelman de Winter kreeg in de openingsfase nauwelijks een moment rust en SHH mocht blij zijn dat de score 0-0 bleef.

  Na 8 minuten was er zowaar de eerste dreiging van SHH. Swen Domburg ging goed door en werd gevloerd even buiten de zestien. De navolgende vrije trap was op doel, maar kon de doelman van Geleen Zuid niet verschalken. Daarna was het weer aan Geleen Zuid. SHH kwam niet aan voetballen toe en maakte daarnaast verdedigend soms de verkeerde keuzes.

  Het enige positieve was dat Geleen Zuid de vele mogelijkheden allemaal verprutste en zo leek de rust doelpuntloos bereikt te worden. Met de nadruk op leek want vlak voor de pauze was daar plots Swen Domburg die zichzelf op de rechterflank vrij maakte. Zijn voorzet vond Daan Winter die de bal helemaal niet goed aannam en nog net richting doel kon punteren. De bal werd nog getoucheerd en hobbelde voorbij de handen van de doelman in het doel zodat SHH volkomen tegen de verhouding in op voorsprong kwam.

  Geleen Zuid was voornamelijk via de linkerzijde gevaarlijk geworden en daarom greep de trainer in door de backs van kant te laten wisselen na rust. Dat had wel effect maar ook na rust bleven de gasten uit Geleen  beter en gevaarlijker. Geleen Zuid raakte de lat en zag even later Danny de Winter op mooie wijze zijn doel schoon houden.

  Iets na het uur mocht Geleen Zuid het zelfs vanaf elf meter proberen na een wel heel makkelijk gegeven strafschop. Maar ook deze poging mislukte en Danny de Winter hield met een prima redding zijn doel schoon.

  De gelijkmaker zou toch vallen, een minuut of twintig voor tijd. Danny de Winter kon een schot eerst nog redden maar een aanvaller van Geleen Zuid was attenter en eerder bij de bal om hem in het lege doel te werken. Daarna viel het even stil en kon SHH ook eens poolshoogte nemen aan de andere kant van het veld.

  Na een ingooi vlak bij de hoekvlag draaide Koen Schroots slim weg van zijn tegenstander die daarna een onhandige overtreding maakte; strafschop SHH. Swen Domburg nam plaats achter de bal en schoot onberispelijk zijn zevende van het seizoen binnen.

  Met nog een minuut of vijf officiële tijd te gaan gooide de trainer van Geleen Zuid dan maar zijn laatste troeven in het veld en dat pakte goed uit. Een van de invallers dook direct op bij de tweede paal om een eigenlijk mislukt schot binnen te schieten. Er was nog even te gaan en Geleen Zuid kreeg nog een goede kans  om te scoren maar andermaal lag Danny de Winter in de weg.

  Na acht minuten extra was het dan gedaan en mocht SHH een puntje bijschrijven.

  Opstelling SHH: Danny de Winter, Sjoerd Schroots, Istvan Munnix, Max Winter, Rick Linssen, Juliën te Wierik, Loek Vilter, Thimo Levels (23. Nicolas Mitchell), Casper Metsemakers (70. Enzo Dirksen), Swen Domburg, Max Winter (46. Koen Schroots)

  Uitslagen en standen

  VV DVO - VV Sittard 4-1
  VV De Leeuw - VV Alfa Sport 3-3
  MMC Weert - RKFC Lindenheuvel-Heidebloem Combinatie 1-2
  Obbicht - SV Langeberg 2-2
  RKVB - Brevendia 2-4
  SHH - FC Geleen Zuid 2-2
  VV Spaubeek - VV HEBES 2-0

   

  1. RKFC Lindenheuvel-Heidebloem Combinatie 9 27 21
  2. SHH 9 19 5
  3. VV DVO 9 17 10
  4. FC Geleen Zuid 9 15 8
  5. Brevendia 9 15 6
  6. SV Langeberg 9 14 4
  7. RKVB 9 14 2
  8. MMC Weert 9 11 0
  9. VV Alfa Sport 9 11 -11
  10. VV Sittard 9 10 -4
  11. VV HEBES 9 7 -7
  12. VV Spaubeek 9 6 -14
  13. Obbicht 9 5 -9
  14. VV De Leeuw 9 5 -11

  2e periode:

  1. VV DVO 1 3 3
  2. Brevendia 1 3 2
  3. VV Spaubeek 1 3 2
  4. RKFC Lindenheuvel-Heidebloem Combinatie 1 3 1
  5. VV Alfa Sport 1 1 0
  6. VV De Leeuw 1 1 0
  7. FC Geleen Zuid 1 1 0
  8. SV Langeberg 1 1 0
  9. Obbicht 1 1 0
  10. SHH 1 1 0
  11. MMC Weert 1 0 -1
  12. RKVB 1 0 -2
  13. VV HEBES 1 0 -2
  14. VV Sittard 1 0 -3