• Op Bevrijdingsdag 5 mei 2019 trad SHH aan tegen het Brunssumse de Leeuw. De Leeuw wil niet rechtstreeks degraderen en gooien alles op de nacompetitie. Daarvoor hebben ze de punten hard nodig. Voor SHH ligt het anders, zij willen de 2e plaats vasthouden om in de nacompetitie terecht te komen richting de tweede klasse.

    Vanaf de aftrap was het duidelijk dat SHH het initiatief wilde hebben. SHH was direct te vinden op de helft van de tegenstander. De Leeuw kon daar weinig tegenover zetten. In de eerste 10 minuten leverde dit nog weinig kansen op. Na een eerste kleine kans was het in de 15e minuut wel raak. Een afgeslagen aanval werd door Joshua Geurts vanaf 20 meter achter de zestienjarige doelman van de Leeuw geschoten. De bal vloog prachtig in de kruising. Hierna bleef SHH de betere ploeg en had veelvuldig balbezit. De tegenstander kon na de 1-0 voor SHH het spel niet verbeteren. SHH kreeg echter wel een paar kansen, maar het waren geen 100 % uitgespeelde kansen. Tegenstander de Leeuw werd steeds goed onder druk gezet, waardoor zij niet tot een fatsoenlijke aanval kwamen. In de 37ste minuut werd Casper Metsemakers op rechts aangespeeld, hij ging op snelheid zijn tegenstander voorbij en gaf de bal laag voor. Swen Domburg was als spits scherp en wist deze voorzet keurig in een doelpunt om te zetten: 2-0. De laatste 7 minuten tot aan de rust waren wind en een flinke regenbui de grootste tegenstander van beide teams. Er ontstonden geen kansen meer, waardoor de ruststand 2-0 was.

    Na rust was er eenzelfde spelbeeld. SHH creëerde echter wel meer kansen. SHH kon zich alleen verwijten dat de kansen niet in doelpunten werden omgezet. Na het laatste fluitsignaal stond er 3-0 op het scorebord. Het was alleen Casper Metsemakers die vanaf de rand van de zestienmeter in de 72ste minuut wist te scoren. De Leeuw wist zich geen kans te creëren, waardoor het een rustige middag was voor keeper Danny de Winter.

    Volgende week een rechtstreekse confrontatie in Geleen tussen Geleen-Zuid en SHH, om plaats nummer 2. SHH staat nu tweede op doelsaldo, beide teams hebben 43 punten. Geleen-Zuid veroverde deze middag overigens de tweede periodetitel. Wij wensen de SHH-mannen alvast veel succes toe.