• SHH JO9-1 - Toernooi MMC Weert 15 juni

 • Vol goede moed en met hoge verwachtingen vertrokken we op een prachtige ochtend naar Weert.

  Daar, bij MMC moest het gaan gebeuren. Het laatste toernooi van het jaar, onze sportieve afsluiting van een mooi voetbaljaar. Het hele seizoen hadden de mannen fantastisch gewerkt en was er sprake van een constante ontwikkeling. Het samenspel ging steeds beter en het enthousiasme spatte van het spel. Zowel op de trainingen als in de wedstrijden werd alles gegeven. Met veel inzet, maar ook met de nodige grappen en grollen. In de competitie hadden we het zwaar gehad tegen goede tegenstanders die soms gewoon net iets te goed bleken, maar we hebben ons zeker niet laten wegspelen. Voor de beker vochten we als leeuwen en op een haar na hadden we de finale gemist! In de zaal lieten we zien dat we voetballend heel goed uit de voeten kunnen. Tot in de finale waren we de bovenliggende partij, helaas stond in de laatste seconde de paal in de weg en werden we net tweede.

  Het SHH toernooi moest eindelijk de eerste “prijs” van het seizoen gaan opleveren. Ook hier was MMC een van de tegenstanders. Zij waren de enigen die ons wisten te verslaan. Dit bleek voor de eindoverwinning net te veel te zijn. Weer een tweede plaats achter de terechte winnaars; Sittard! Wel hielden we MMC op 1 doelpunt achter ons. We waren er weer heel dicht bij.

  Dus het MMC toernooi ging ons de cup met grote oren opleveren, dat moest gaan lukken. Wel misten we ons “slot op deur” Bram. Dit kon wel eens een belangrijk gemis worden, want met Bram heb je gewoon een zekerheidje achterin. Het leverde een spannende ochtend op, mede door de vernieuwende opzet van het toernooi!

  Er werden 3 verschillende wedstrijden gespeeld tegen dezelfde tegenstander. 5vs5 daarna meteen 4vs4 en als laatste nog een pot 3vs3! En dat zonder pauze. Dat beloofde een slijtageslag te worden. Gelukkig zat het met de conditie wel goed in het team.

  We konden “rustig” beginnen tegen Merefeldia. Zij waren echt een maatje te klein en na een iets ongelukkige typische “MILO start” had onze echte spits Milo het vizier weer op scherp. De doelpunten vlogen als warme broodjes in het doel. Ons eigen doel werd vakkundig door Maxi schoon gehouden. Onze keeper is enorm gegroeid dit seizoen! Roué dolde er lustig op los en liet zien waarom hij terecht naar VVV gaat volgend seizoen, ga zo door dan zien we je binnenkort nog eens op tv!

  Stijn Gielen liet zich niet gek maken en bleef, zoals altijd, de rust zelve in het veld en bijna maakte “Jordi” het doelpunt van het jaar van 20 meter. Ook de 4vs4 en de 3vs3 waren meer warming-up voor de boys. Geen problemen dus en een paar dikke overwinningen.

  Maar toen moest het gebeuren de driestrijd tegen MMC. Onder aanvoering van de altijd hard werkende Oliver werd MMC overrompeld. Hij gaf weer eens geen meter prijs en vocht voor iedere bal. De tegenstander werd er gek van. Ook Stijn Gruters strooide weer met mooie passes en “toverballen” van 15 meter! Sami maakte dit toernooi het eerste, prachtige, kopdoelpunt van het seizoen en liet zien dat trainen dus echt werkt om beter te worden. Kane liet zien dat ook hij een waar slot op deur kon zijn en gaf weinig weg achterin en bleef gevaarlijk met zijn drang naar voren. Na 2 wedstrijden stond het gelijk.

  1 winst 1 verlies. De laatste pot moest dus de doorslag geven. De spanning was om te snijden. 3vs3 tegen MMC. Sami ging als vliegende keep beginnen. Als echte baltovenaar kon hij hierdoor niet laten zien waar hij het beste in is: dribbelen en passeren. De druk was enorm en al snel stonde we 2-0 achter. Dit zag er niet goed uit. Yves werkte zich helemaal kapot; was overal en mede daardoor werd het met enig geluk 2-2. Helaas vloog er een prachtige bal bij ons in het doel. 3-2 en nog 2 minuten op de klok. Als laatste troef werd Roué ingezet en op het tandvlees werd de 3-3 alsnog gemaakt. 60 seconden op de klok. Het wonder leek te gaan geschieden, want 5 seconden voor tijd maakten we de 3-4! Was dit dan eindelijk onze dag??!! Door dit doelpunt viel de spanning weg en helaas ook de concentratie. In de blessuretijd werd het alsnog 4-4. Verdiend voor MMC, maar wat een domper voor ons.

  De tranen konden soms maar net bedwongen worden.  Met opgeheven hoofd, maar met het gevoel net te kort te zijn gekomen, liepen we naar de prijsuitreiking! Merefeldia pakte de derde plaats! Daar stond ie dan; die prachtige wisselbokaal! Ging die nu echt op 2 doelpuntjes aan onze neus voorbij?

  De jury had de punten geteld en ook het doelgemiddelde berekend! Op de tweede plaats met 1 doelpunt verschil was geëindigd………………………………..MMC!

  Niet het totale doelsaldo, maar het onderlinge resultaat werd geteld, wat een meevaller voor ons, eindelijk. Onze dik verdiende en prachtige prijs. Totaal verrast en super blij en trots werden de prijzen verdeeld. Maxi, als reserveaanvoerder nam de beker voor de eerste plaats in ontvangst en Oliver onze aanvoerder mocht met wat hulp de Cup met de Grote oren in ontvangst nemen. De wisselbeker gaat naar de bestuurskamer van de club. Een pronkstuk waar iedereen trots op kan zijn. Kinderen, ouders en begeleiding!

  Dit had natuurlijk nooit gekund zonder onze supporters die altijd achter ons bleven staan en de trainer Arjan, die elke maandag zijn kennis deelt met de boys en daar veel plezier aan beleeft.

  Ook Bas, bedankt voor de eerste helft van het seizoen, hopelijk heb je binnenkort weer tijd om de trainingen weer op te pakken.