• SHH JO(-1 wint MBC'13 toernooi

 • Succesvol j09-1 wint Toernooi MBC’13

  Het goed ingespeelde J09-1 nam zondag 18 juni deel aan het goed bezette toernooi van MBC’13. Een dag eerder liepen de spelers warm in een met 21-1 gewonnen internationale oefenwedstrijd tegen DFA Nur-Sultan uit Kazachstan. Met 2 in de competitie hoger geplaatste 1ste klassers MBC’13 en VV Sittard wisten we dat er vandaag uit een ander vaatje getapt moest worden.

  VV Sittard bleek in de competitie 1 maal te sterk, en 1 maal werd het met hangen en wurgen 7-7. Wat zou deze openingswedstrfijd opleveren? De massaal opgetrommelde ouders, ooms, broertjes en zusjes werden in het nog zonnige Maasbracht getrakteerd op een flitsende wedstrijd. De door de trainers ingeslepen pressing zorgde meteen voor enorme druk op het team van De Kraaien uit Sittard. De eerste heerlijke goal liet niet lang op zicht wachten. Myka kwam door op rechts en maakte de eerste goal van dit toernooi. Zoals verwacht stroopten de jongens van Sittard de mouwen op en scoorden een verdiende aansluitingstreffer. Nu kwam het gevaar van linkervleugelflitser Jesse die de bal in de touwen jaagde. Lucas en Demin vochten talrijke (kop) duels uit om de voorsprong vast te houden. Doelman Jip viel op met prachtige reddingen en nauwkeurige doeltrappen. Nadat de uitputting nabij was konden we het team weer verversen met de prachtig spelende Rafiq en Diego die veel ballen afpakten, maar ook aanvallende impulsen brachten. In het hart van dit team vocht Manuel veel duels uit. Even later kon Manuel het duel beslissen door de 3-1 te maken. Inmiddels dribbelden Noah en Liv hun tegenstanders op de vleugels helemaal gek. Liv kon daardoor op het laatst nog de 4-1 maken!

  Volgende tegenstander Maastricht West was de grote onbekende in dit toernooi. De vanaf het middenveld spelende Diego deelde de eerste tik uit door de 1-0 te maken. Lucas en Rafiq moesten alle zeilen bij zetten om de fysiek spelende Maastrichtenaren achterin op de 0 te houden. Aanvallers Noah en Liv werden hard aangepakt en helaas kreeg Liv een trap waardoor ze het veld moest verlaten. Gelukkig konden de nieuwe invallers Myka en Jesse flink van zich af bijten. Jesse maakte de 2-0. De getergde Liv was inmiddels weer opgeknapt en mocht vanaf de linkervleugel weer aanvallen. Een minuut later volgde een prachtige goal van haar.

  De derde wedstrijd was de spanning voelbaar, MBC’13 was niet te verslaan afgelopen jaar en zag er gretig uit, hoe zou SHH-J09-1 hier tegen standhouden. Manuel nam het voortouw door de eerste goal tegen de touwen te knallen. Prachtige dribbels van Noah, Myka, en Diego en subtiele passes van Demin en Rafiq braken de Maasbrachtse muur af. Gelukkig hield Jip het doel lang schoon. Rafiq stormde vervolgens op om de 2-0 te maken, ging het lukken? Het voortdurend in de spits opduiken van Noah werd beloond door de 3-0. Vervolgens maakte Manuel de 4-0, en kort daarna was de hattrick compleet met de 5-0. Opvallend genoeg bleef MBC knokken. Dat leidde tot de 5-1. Zou het dan toch nog spannend worden. Nee, want Myka maakte de 6-1 en brak de laatste weerstand. Het doelsaldo was inmiddels enorm.

  Door het unieke concept van dit toernooi moesten alle ploegen nog eens tegen elkaar. VV Sittard was gewaarschuwd en kwam als wilde Kraaien het veld op. Ze lieten ons team naar adem snakken. Gelukkig maakte Manu de bevrijdende 1-0. Met goed voetbal en enorme inspanningen van Jip in het doel en de verdedigende kwaliteiten van Lucas, Demin, Diego en Rafiq hadden de coaches vertrouwen dat de wedstrijd over de streep getrokken kon worden. Jip was een baas in het strafschopgebied en had wel wat weg van Justin Bijlow op zijn goede dagen.

  De tweede wedstrijd tegen Maastricht West was het zaak zonder al te veel strijd de wedstrijd uit te spelen. Maastricht maakte er weer een waar spektakel van met vliegende tackles van achteren en een hoop geduw en getrek. Gelukkig beet SHH van zich af zonder veel overtredingen te maken. Een teken dat ze flink gegroeid zijn. Rafiq, Manu, zorgden voor een mooie voorsprong. En toen was het showtime voor Jesse. Met 3 wervelende acties wist 1,2 en 3 goals achter elkaar te maken, een zuivere hattrick.

  Inmiddels was al duidelijk dat SHH genoeg had aan een gelijkspel in de laatste wedstrijd van het toernooi. Maar dit team wou ook de laatste wedstrijd van het seizoen winnen. Manuel maakte de eerste tegen een goed spelend Maasbracht. De thuisploeg zette flink aan en kwam via 2 goals op voorsprong. Rafiq, Demin en Lucas werden tot het uiterste gedreven om de schade te beperken. Noah en Liv bleven op de vleugels rennen en dribbelen om druk op de tegenstander te houden. Eindelijk lukt het Jesse om de 2-2 te maken. Lucas maakte een enorme rush over het veld om de 3-2 te maken. Diego liet zien een neusje voor de goal te hebben en kon de 4-2 maken. MBC’13 bleef in een wanhoopsoffensief schieten op Jip, maar die liet niets door. Rafiq wist met een splijtende pass Myka te bereiken die alleen op de keeper af ging. Dit snelle ijskonijn schoot de bal door de benen van de uitkomende Maasbrachtse keeper. 5-3 bleef de eindstand.

  Op het veld klonk de yell; Meloen, Meloen, Meloen, we zíjn de kampioen. De prachtige beker werd onder luid applaus in ontvangst genomen. Voor de derde keer dit jaar wonnen ze een toernooi. Wat een groei hebben ze doorgemaakt.