• SHH JO9-1 wint toernooi Roerdalen

 • Het gloednieuwe team J09-1 nam zondag 5 september deel aan het internationale toernooi van FC Roerdalen. Sterkhouders Jesse en Demin ontbraken helaas nog. Vanaf de eerste aftrap tegen de thuisploeg van FC Roerdalen ging het team er vol tegen aan.

  Er werd goed samengespeeld door het team in groen-wit en de ballen vlogen er soepel in. De enthousiaste ouders, broertjes en zusjes werden in de zomerzon getrakteerd op een flitsende wedstrijd die in 9-0 eindigde. Met name het middenveld van onze groen-witten was niet te verdedigen. Noah, Lucas, Diego en Liv waren met dribbels en goede voorzetten een plaag voor de tegenstander. Toen de tegenstander net wat bij leek te komen zorgden mooie reddingen van keeper Jip dat we de 0 hielden. Nadat Roerdalen meer ging aanvallen konden onze snelle spitsen Myka en Rafiq profiteren door doelpunt nummer 8 en 9 tegen de touwen aan te schieten.

  De tweede wedstrijd was de spanning voelbaar, 1ste klasser Bekkerveld zag er gretig uit, hoe zou SHH-J09-1 hier tegen standhouden? In een harde strijd liet Manuel zien een uitstekende laatste man te kunnen zijn. Prachtige dribbels van Livv, Lucas, Rafiq en Noah en subtiele passes van Diego, Rafiq konden niet vertaald worden naar doelpunten. Gelukkig hield Jip het het doel weer schoon. Ook zijn mooie passes vielen op. Ruim in het tweede deel van de wedstrijd bekroonde Manuel een prachtige rush met de 1-0! Kort daarop brak Myka door op links om vervolgens ijzig koud te blijven en af te ronden. Manuel maakte zijn tweede en de wedstrijd leek “in the pocket”. Maar daar dacht Bekkerveld anders over. De blauw-witten schroefden het tempo op en liet onze J09-1 naar adem happen. Kort achter elkaar vielen de 3-1 en de 3-2. Er sloop lichte paniek in de spelers, en de coaches. Gelukkig wisten we de zwaar-bevochten overwinning uit het vuur te slepen.

  De volgende tegenstander kwam uit Duitsland. Het team van Wassenberg viel op door prachtige shirts met rugnummers. Met netjes verzorgd voetbal veegden we, zonder te overdrijven, Wassenberg van de mat. Prachtige assists van Lucas, Manuel en met name Rafiq (3x) werden er mooi ingeschoten door Diego, Livv, Myka en Lucas. Noah verzorgde de balans met prachtige verdedigende acties.

  Inmiddels begonnen de spelers, coaches en toeschouwers te geloven in de toernooioverwinning. Om in de finale te komen moest eerst afgerekend worden met EMS. Sommige van de spelers kenden dit fysieke team van vorig jaar toen er menig kindje over het veld rolde door de acties van EMS. Door die voorkennis waren we er klaar voor. Livv opende de score snel met een mooi doelpunt. De spelers van EMS probeerden ons met fysiek spel af te troeven, onze kindjes gaven niet op. Toen we nog meer energie erin stopten kon EMS alleen nog tegenhouden door de ballen met de handen weg te slaan. Een eerste strafschop werd door Manuel verwoestend geschoten, helaas net naast. Rafiq en Diego wisten goed teamwork te verzilveren met 2 doelpunten. Jip liet niets door. SHH-J09-1 mocht naar de finale tegen de andere poulewinnaar.

  De overmoedige spelers van SVH 39 uit Herkenbosch zouden het team uit Herten wel inmaken gaven ze aan.. Toen ons team dit hoorde begonnen ze als een groep jonge leeuwen aan de wedstrijd. Manuel maakte de tegenstander gek met zijn dribbels en rushes. Binnen no-time hadden Livv, Lucas, Myka, Rafiq en weer Lucas gescoord. Na deze eerste 5 goals konden we de wedstrijd rustig uittikken. Manuel kreeg zelfs de tijd om even te rusten. Ook de hoekschoppen van Livv en geweldig passes van Lucas vielen op. Noah dribbelde erop los. Lucas mocht in de tweede helft van de wedstrijd scoren op een prachtige assist van Diego. Livv bepaalde de eindstand op 7-0. Doelman Jipp hield voor de 4de keer een clean sheet.

  Onder luid gejuich van het publiek ontvingen ons team een prachtig glimmende beker.

  SHH JO9-1 wint toernooi Roerdalen