• Zestig minuten lang zorgden SHH en Argo vanmiddag voor een leuke wedstrijd vanmiddag, daarna ging het in korte tijd helemaal mis voor de thuisploeg.

  SHH kende een droomstart en al na 2 minuten lag de bal achter de doelman van Argo. Tim Francot zette voor, Nicolas Mitchel raakte de eerste paal waarna Daan Winter de bal over de doellijn werkte. In de stromende regen ontstond daarna een leuke wedstrijd met veel tempo. De gasten staan bovenaan en toonden met goede combinaties aan dat ze daar ook nog wel even willen blijven. Michel Broeders zette een aanvallend team neer bij Argo dat het beste van het spel had.

  Het overwicht van Argo leverde niet bijzonder veel kansen op maar het was knap hoe makkelijk ze elkaar vonden. De 1-1 na dik twintig minuten kwam daardoor ook niet onverwacht, Yord Conjour mocht volledig vrij een voorzet binnenwerken. Aan het spelbeeld veranderde weinig, SHH was scherp in de omschakeling maar had moeite de beweeglijke tegenstander van het voetballen af te houden.

  Maar ondanks het overwicht bleken de beste kansen voor SHH toen de ploeg vlak voor de pauze opeens een hele sterke fase kende. Nicolas Mitchell kopte net naast en even later legde Loek Vilters een vrije trap laag, panklaar voor de instormende aanval. Vanaf een meter of 6 ging de bal echter huizenhoog over.

  Na rust kwam Max Winter Rik Linssen vervangen maar aan het spelbeeld veranderde het weinig. Een goede kans voor Argo werd door Juul Hamers gered en Nicolas Mitchell kwam hoger dan de keeper maar kon zijn kopbal niet genoeg richting meegeven.

  En toen kwam de 62e minuut. SHH verspeelt knullig de bal achterin en dat levert Argo een kans op, een verdediger corrigeert ten koste van een overtreding maar de scheidsrechter gebaart voordeel. De kans wordt gemist en er volgt alsnog een strafschop. Geheel tegen de spelregels in, want hoewel het recent vaker zo is gegaan mag na het toekennen van voordeel in plaats van een strafschop niet alsnog een strafschop worden toegekend als de kans gemist wordt. Michiel van Veen blijft namens Argo koel en schuift het presentje binnen; 1-2.

  Enkele minuten later volgt een diepe bal van Argo waarbij grensrechter Linssen voor buitenspel vlagt. Het signaal wordt door de scheidsrechter niet gehonoreerd of weggewuifd maar totaal genegeerd en het spel gaat verder. Als Driek Engels daarover een opmerking maakt, in de eerste helft gebeurde het ook al eens, krijgt hij zijn tweede gele kaart.

  Argo profiteert van de man meer en scoort uit een vrije trap ook nog de 1-3, SHH wordt zelfs reduceert tot 9 na een stevige charge van Daan Verhagen en dan zit het erop.

  Door de nederlaag zakt SHH naar de achtste plaats op de ranglijst al staat het nog behoorlijk dicht op elkaar. Alleen Argo heeft met 15 uit 5 nu een gaatje geslagen aan kop. Volgende week wacht de uitwedstrijd bij VV Sittard en dan zal het na de rode kaarten van vanmiddag puzzelen worden achterin.

  Opstelling SHH: Juul Hamers, Driek Engels, Istvan Munnix, Jens van Hees, Daan Verhagen, Nicolas Mitchell, Loek Vilters, Rik Linssen (46. Max Winter), Casper Metsemakers, Daan Winter, Tim Francot (76. Swen Domburg)

  Foto: Marc Janssen

  Centrum Boys - Haslou afg.
  DVO - Born 3-0
  HEBES - Langeberg 0-2
  RKVB - Brevendia 0-3
  SHH - SV Argo 1-3
  Sittard - Alfa Sport 0-0
  Spaubeek - SVC 2000 2-5

   

  1. SV Argo 5 15 12
  2. Alfa Sport 5 11 4
  3. Langeberg 5 10 7
  4. Sittard 5 10 5
  5. Brevendia 5 9 1
  6. DVO 5 8 4
  7. Haslou 4 7 2
  8. SHH 5 7 1
  9. SVC 2000 5 6 1
  10. HEBES 5 6 -1
  11. Centrum Boys 4 3 -9
  12. Spaubeek 5 2 -10
  13. RKVB 5 1 -7
  14. Born 5 1 -10