• Met een tweede zege op rij sluit SHH de competitie van dit kalenderjaar af, in Beegden werd knap met 2-3 gewonnen.

In vergelijking met de overwinning op Brevendia was er vanmiddag een plekje ingeruimd voor Tim Francot als buitenspeler, hij verving de afwezige Daan Winter. Verder begonnen dezelfde spelers aan de wedstrijd. Waar het vorige week nog zoeken naar hoogtepunten was voor het notitieblokje maakten Hebes en SHH er vanmiddag een zeer amusante wedstrijd van.

Nadat beide teams het doel al een paar keer onder vuur hadden genomen was het de thuisploeg die het eerste doelpunt maakte. Een vlotte combinatie werd van dichtbij afgewerkt. Maar SHH sloeg direct terug en Max Winter tikte bij de eerste paal een voorzet van Tim Francot binnen; 1-1 na een kwartier. En SHH zette direct door. Een voorzet van Glenn Gijzen vloog vervaarlijk richting de kruising en kon net tot hoekschop worden verwerkt, Driek Engels kopte de hoekschop die volgde net naast.

Maar ook Hebes liet zich gelden en een schot kon nog net op de lijn worden gestopt en even later schoot de thuisploeg op de paal. Zo stonden de eerste twintig minuten op het hobbelige veld bol van de kansen en mogelijkheden. Hoewel een doelpunt daarna ook nog in de lucht bleef hangen werd het aantal kansen wel minder en kregen de doelmannen even rust.

Er werd wel nog gescoord voor de pauze. Eerst stuitte Jens van Hees met een mooie knal nog op de vuisten van de doelman, die was dan weer kansloos toen Tim Francot een voorzet van Max Winter bij de tweede paal binnenwerkte. 1-2 was ook de stand bij rust maar na de pauze zou de zaak voor SHH in ieder geval lastiger lijken te worden, Swen Domburg kreeg in korte tijd tweemaal geel en mocht alvast gaan douchen.

Op achterstand en met een man meer moest Hebes de tweede helft wel aanvallen maar echt overtuigend lukte dat lange tijd niet. Voor een ploeg die graag snel omschakelt is het tegennatuurlijk en SHH wist de opbouw van de thuisploeg ook goed te verstoren. De beste kans kreeg de thuisploeg dan ook uit een vrije trap recht voor doel gegeven wegens tijdrekken maar dat schot werd geblokt.

SHH was ondanks de man minder in balbezit dreigender en dichter bij de 1-3. Een kopbal van Driek Engels ging net naast en een kopbal van Nicolas Mitchell zeilde prachtig tegen de lat. Na 85 minuten viel dan ook de bevrijdende 1-3. Nadat de bal tweemaal tegen de paal was belandt schoot Istvan Munnix 'm uiteindelijk in het doel.

Maar Hebes wilde zich nog niet er bij neerleggen en zette nog aan. Dat leverde vrij snel de aansluitingtreffer op. Nog 2 minuten en de extra tijd resteerde en vele ballen werden richting doel gepompt maar SHH hield stand en sleepte de drie punten binnen.

Dinsdag volgt nog het districtsbekerduel bij BSV Limburgia, de competitie gaat verder op 26 januari.

Opstelling SHH; Juul Hamers, Remco Ostlender, Driek Engels, Jens van Hees, Glenn Gijzen (24. Istvan Munnix), Rik Linssen, Loek Vilters, Max Winter (70. Nicolas Mitchell), Tim Francot, Swen Domburg, Casper Metsemakers