• Eenieder die deze middag de bank en PSV-Feyenoord prefereerde voor de (sub)topper in 3B had de foute keuze gemaakt. SHH en Brevendia maakten er een heerlijke pot voetbal van onder een prachtig voorjaarszonnetje. De basis van SHH kende twee wijzigingen, Benjamin Hompe verving centraal achterin de geblesseerde Istvan Munnix en Swen Domburg mocht weer eens centraal in de spits spelen.

  Net als in het duel in de heenronde gaven SHH en Brevendia elkaar de ruimte om te voetballen en dat zorgde voor een heerlijke wedstrijd. Het duurde dus ook niet al te lang voordat de doelmannen in actie moesten komen. In de beginfase was het Danny de Winter die een kopbal van de aanvoerder van Brevendia nog kon pakken, een paar minuten later was hij kansloos toen Sil Wolters bij de tweede paal vrijstaand kon inkoppen.

  Na de voorsprong zakte Brevendia ietsje terug en begonnen SHH beter te voetballen. Casper Metsemakers en Joshua Geurts zorgden op de flanken voor gevaar. Swen Domburg toonde zich een sterk aanspeelpunt en stond aan de basis van de gelijkmaker halverwege de eerste helft. Zijn steekbal vond de opgekomen Driek Engels wiens voorzet door Jeroen Teeuwen in eigen doel werd gewerkt voordat een SHH'er dat kon doen.

  De gelijke stand bleef nog geen halve minuut op het bord staan. Brevendia trapte af, ontsnapte op links en de lage voorzet werd wederom door Sil Wolters van dichtbij afgerond. En de doelpunten bleven snel vallen want even later vond Swen Domburg Joshua Geurts die naar binnentrok en de bal voorbij de doelman schoof; 2-2. De behendige linksbuiten van Brevendia soleerde daarna door de achterhoede van SHH maar ditmaal kon de doelman redding brengen.

  Daarna zakte het tempo even totdat SHH drie minuten voor rust op schitterende wijze op voorsprong kwam. Joshua Geurts zorgde voor de inspeelpass, Max Winter legde met een subtiele beweging de bal achter de achterhoede waarna Swen Domburg aannam en scoorde.

  Een minuut na de pauze kreeg Swen vanaf elf meter de kans de marge naar twee te tillen nadat Casper Metsemakers was gevloerd. Er was weinig mis met de penalty, halfhoog richting de paal, maar de doelman van Brevendia koos de goede kant en bokste de bal tot hoekschop. Daaruit kwam het tot een kans voor Banjamin Hompe maar zijn schot ging tegen de lat.

  Waar het in de eerste helft kansen en mogelijkheden regende was de tweede daarin wat beperkter maar door de stand wel spannend. Brevendia zocht veelvuldig de aanval als achtervolgende ploeg, SHH teerde wat meer op de omschakeling waarin Swen Domburg halverwege de tweede helft plots heel gevaarlijk was. Hij zag de ruimte voor zich, passeerde een mannetje maar kon oog in oog met de doelman niet afronden.

  Daar waar Brevendia de mogelijkheden die wel kwamen niet wist te benutten kwam SHH na 77 minuten op de beslissende voorsprong. Het was een opvallend moment, Brevendia verslapte heel eventjes en SHH was plotseling messcherp. Max Winter veroverde de bal en stuurde Koen Schroots weg wiens voorzet door Joshua Geurts werd binnengekopt.

  Na de 4-2 was de angel grotendeels uit de wedstrijd en zette SHH enkel nog een kers op de taart. Joshua Geurts eerste poging op een hattrick werd nog door de doelman gered maar in de extra tijd slalomde hij door de verdediging en schoof alsnog de 5-2 binnen.

  SHH heroverde daarmee de tweede plaats die Geleen Zuid een avond eerder verrassend had overgenomen. Joshua Geurts kroonde zichzelf tot man van de wedstrijd met drie treffers maar het hele team speelde een uitstekende wedstrijd met veel diepgang en gevaar en had dus alle recht op een (carnavals)feestje na afloop.

  Opstelling SHH: Danny de Winter, Sjoerd Schroots, Glenn Gijzen, Benjamin Hompe, Loek Vilters, Julien te Wierik (78. Jens van Hees), Max Winter, Casper Metsemakers (86. Daan Winter), Swen Domburg (72. Koen Schroots), Joshua Geurts

  VV Alfa Sport - VV Sittard 5-1
  VV DVO - VV Spaubeek 4-1
  FC Geleen Zuid - RKFC Lindenheuvel-Heidebloem Combinatie 1-0
  SV Langeberg - RKVB 3-1
  VV De Leeuw - MMC Weert 1-2
  Obbicht - VV HEBES 3-1
  SHH - Brevendia 5-2

   

  1. RKFC Lindenheuvel-Heidebloem Combinatie 4 12 5
  2. Brevendia 5 12 8
  3. VV HEBES 5 12 3
  4. MMC Weert 7 12 9
  5. FC Geleen Zuid 6 10 1
  6. VV Sittard 6 9 1
  7. VV De Leeuw 7 9 0
  8. VV Spaubeek 8 9 -4
  9. SHH 7 8 -1
  10. SV Langeberg 8 8 -4
  11. VV DVO 6 7 1
  12. Obbicht 6 7 -4
  13. VV Alfa Sport 6 5 -5
  14. RKVB 3 0 -10

   

  1. VV Alfa Sport 1 3 4
  2. SHH 1 3 3
  3. VV DVO 1 3 3
  4. Obbicht 1 3 2
  5. SV Langeberg 1 3 2
  6. MMC Weert 1 3 1
  7. FC Geleen Zuid 1 3 1
  8. VV De Leeuw 1 0 -1
  9. RKFC Lindenheuvel-Heidebloem Combinatie 1 0 -1
  10. VV HEBES 1 0 -2
  11. RKVB 1 0 -2
  12. Brevendia 1 0 -3
  13. VV Spaubeek 1 0 -3
  14. VV Sittard 1 0 -4