• Op een heerlijke voetbalmiddag heeft SHH de 6e zege geboekt door het merendeel van de in totaal 9 treffers te scoren.

  Door een waslijst aan blessures moest Maarten van Lieshout de laatste weken nogal wat spelers op ongebruikelijke posities neerzetten. Deze week was de situatie nog pittiger want zelfs eerstejaars A spelers mochten hun debuut in de basis maken. Daan Winter startte als rechtsbuiten, Loek Vilters vormde samen mat Juliën te Wierik en Thimo Levels het middenveld. Achterin vormden Benjamin Hompe en Istvan Munnix het centrum geflankeerd door de broertjes Schroots. Daarvan was Sjoerd allesbehalve fit na een recente blessure en speelde Koen voor het eerst in anderhalf jaar weer een wedstrijd na een langdurige blessure.

  Ondanks dat De Leeuw onderaan bivakkeert beloofde het dus een pittige opgave te worden. Het totaal niet op elkaar ingespeelde team begon echter met een bliksemstart. Na een ingooi diep op de helft van De Leeuw was Thimo Levels de meest attente tussen twee verdedigers, hij controleerde nog even de bal om hem daarna in het doel te werken; 0-1. Lang kon SHH niet van de voorsprong genieten want nog geen minuut later mocht de spits van De Leeuw vogelvrij de bal achter Danny de Winter koppen.

  Ingespeeld of niet, het piepjonge SHH was daarna de beter ploeg en vormde via de vleugels een groot gevaar. Toch was het De Leeuw dat op voorsprong kwam na 18 minuten. Slordig balverlies op het middenveld luidde een counter in die beheerst werd afgerond. SHH schrok ervan, ging angstig voetballen en liet zich onder druk zetten. Zo kwam De Leeuw ook aan een vrije trap vlakbij de hoekvlag.

  Een boomlange Brunssumse verdediger ging mee naar voren, werd totaal niet gedekt en mocht vrij inkoppen. Danny de Winter wist op knappe wijze de bal nog te keren maar was kansloos op de rebound. Zo kwam De Leeuw op een 3-1 voorsprong, terwijl de ploeg in 6 eerdere duels pas 4 keer het net vond.

  Thimo Levels kopte, na goed verlengen van Swen Domburg, net over een minuutje later en langzaam kwam het geloof terug bij de elf uit Herten. Er werd weer met meer lef gespeeld en er kwamen kansen. Vlak voor de pauze leverde dat de 3-2 op, Casper Metsemakers was de doelpuntenmaker bij een corner van SHH die in een mêlee van spelers terechtkwam.

  Met Maarten Schoenmakers voor Sjoerd Schroots begon SHH de tweede helft waarin het alle schroom van zich af speelde. Niet ingespeeld of eerste jaar s A, het maakte niet uit. De ploeg schakelde naar een versnelling die De Leeuw al snel te machtig werd. Het tempo zorgde voor paniek bij de Brunssumse ploeg die niet meer verder kwam dan lange halen naar voren.

  Een daarvan viel toevallig goed maar Danny de Winter maakte de poging onschadelijk. Daarna was het de beurt aan SHH. Waar De Leeuw dacht aan een uitbal voetbalde SHH door, Casper Metsemakers glipte handig langs zijn belager en schoot vakkundig de gelijkmaker op het bord. Toen was het de beurt aan Swen Domburg. Hij had een mooie aanname in huis, werkte zich langs zijn verdediger die hem daarna naar de grond duwde. De toegekende strafschop werd door Swen zelf benut; 3-4.

  Logischerwijs zakte SHH ietsje terug en kwam De Leeuw in achterstand wat meer aan voetballen toe. Maar wederom Casper Metsemakers was doeltreffend. Hij ontdeed zich bij een counter van zijn belager en schoot heerlijk in de lange hoek de 3-5 binnen.

  Even werd het nog spannend want De Leeuw kreeg een penalty na hands die hoog in de hoek werd binnengeschoten; 4-5. In de extra tijd zetten de Leeuw nog alles op alles en kreeg een hoekschop. Die werd weggekopt maar vanuit de tweede lijn alsnog ingeschoten. Danny de Winter had er een mooie redding voor nodig om de poging te stoppen en de zege veilig te stellen.

  Zo kwam er een einde aan een heerlijke voetbalmiddag waarin nieuw Hertens voetbaltalent zich kon onderscheiden.

  Opstelling SHH: Danny de Winter, Sjoerd Schroots (46. Maartin Schoenmakers), Istvan Munnix, Benjamin Hompe, Koen Schroots, Juliën te Wierik, Loek Vilters, Thimo Levels, Daan Winter, Swen Domburg, Casper Metsemakers (87. Sten Kochanowski)

  Uitslagen & Stand

  Brevendia - VV Alfa Sport 2-0
  VV HEBES - FC Geleen Zuid 1-2
  VV De Leeuw - SHH 4-5
  RKFC Lindenheuvel-Heidebloem Combinatie - VV Sittard 3-2
  MMC Weert - VV DVO 0-2
  RKVB - Obbicht 3-1
  VV Spaubeek - SV Langeberg 1-4
  1. RKFC Lindenheuvel-Heidebloem Combinatie 7 21 16
  2. SHH 7 18 11
  3. VV DVO 7 14 8
  4. Brevendia 7 12 5
  5. RKVB 7 11 3
  6. FC Geleen Zuid 7 11 2
  7. SV Langeberg 7 10 2
  8. VV Alfa Sport 7 10 -7
  9. MMC Weert 7 8 -5
  10. VV Sittard 7 7 -2
  11. VV HEBES 7 7 -3
  12. VV De Leeuw 7 4 -5
  13. VV Spaubeek 7 3 -13
  14. Obbicht 7 1 -12