• Sterke zaalstart SHH JO9-2

 • De eerste speeldag van de zaalvoetbalcompetitie heeft uitstekend uitgepakt voor de J09-2 van SHH. Twee keer gelijkspel en twee keer winst voor het team in groen-wit!

  De eerste wedstrijd tegen Oda was even onwennig. Kyran, Tijl, Benjamin en Maurits schoten diverse malen op doel. Het lukte maar niet om te scoren, maar het lukte de tegenstander ook niet om door de verdediging van David en Quinn te breken. De wedstrijd eindigde in 0-0.

  De trainers pasten de strategie aan en de spelers kregen een peptalk. De volgende tegenstander was SHH JO9-3, inderdaad de leeftijdsgenoten uit Herten overwinteren in dezelfde poule. De JO9-3 bleek een pittige tegenstander vol talentvolle spelers, maar dankzij het effectieve verdedigingswerk van David en de slidings op de bal van Maurits lukte het de tegenstander niet te scoren. Benjamin wist keer op keer tegenstanders uit te spelen en bracht de bal effectief naar voren. De eerste goal werd in de vijfde minuut door Isa in de netten geplakt en het was Kyran die de 2-0 op het scorebord zette met een afstandsschot. De eerste overwinning was een feit!

  In de pauze was er even tijd om te kijken naar de collega’s van JO9-3 die sprankelend samenspel lieten zien tegen RKSVH. Met de verdediging goed op orde wist Yfke in de negende minuut haar eerste goal en in de laatste minuut nog een tweede goal in de touwen te schieten. Ook winst voor SHH JO9-3! Lekker bezig Herten!

  Oranje-Blauw was de volgende tegenstander, deze keer met Tijl in de goal en Quinn wat meer in de aanval waar hij prima z’n mannetje stond. Kyran en Benjamin creëerden mooie kansen, Quinn gaf enkele mooie voorzetten, maar het was Isa die de winst veilig stelde door bij elk duel tot het eind te blijven doorgaan. David en Maurits zorgden ervoor dat de keeper weinig werk had. 1-0 voor SHH.

  De laatste tegenstander was RKSVH, dat na de tegenslag tegen de JO9-3 gebrand was op revanche tegen Herten. In de vierde minuut definieerde Quinn hoe je een uitstekende corner neemt. Het was Tijl die hem binnen krulde. In de achtste minuut kwam RKSVH op gelijk na een snelle loopactie en een scherp schot van Niek. Doordat Tijl de gevaarlijke spits Mika uitstekend dekte, lukte het RKSVH aanvankelijk niet om nog een keer tot scoren te komen. Tijdens een wissel aan SHH-zijde was het spel even rommelig en wist Mika de 1-2 op het scorebord te zetten. In de zestiende minuut herpakte SHH jO9-2 zich toen Ise uit een voorzet van Quinn de 2-2 gelijkmaker scoorde. Met een uitstekende keepactie wist Maurits net voor het eindsignaal te voorkomen dat Haelen er met de winst vandoor ging.

  Lekker gespeeld SHH JO9-2 op naar de volgende competitiedag!