• Uitwisselingsprogramma Simone

  • Via het uitwisselingsprogramma High School Holland komen jongeren tussen de 15 en 18 jaar oud van over de hele wereld in augustus naar Nederland. Zij worden geplaatst bij gastgezinnen en op reguliere middelbare scholen. In augustus komt de Italiaanse Simone naar Nederland. Hij is welkom op het Lyceum Schöndeln in Roermond. Hij zegt er het volgende over:

    “Mijn naam is Simone en ik ben 17 jaar oud. Ik ben iemand die vastbesloten is en niet opgeeft als het gaat om iets dat ik graag wil. Eigenlijk is de reden dat ik aankomend schooljaar naar Nederland ga ook één van m’n dromen die ik uit wil laten worden. Ik ben nog nooit in Nederland geweest maar ik ben altijd erg nieuwsgierig geweest naar dit interessante land. Ik ben serieus, eerlijk, leergierig, dol op reizen en vind het leuk om elke dag iets nieuws te leren. Ook ben ik vriendelijk en spreek ik graag met vrienden af. Ik heb een paar goede vrienden waar ik op kan vertrouwen en leuke dingen mee kan doen, zoals voetballen, videospelletjes spelen of bijvoorbeeld een ijsje halen. Ik ben ruimdenkend en pas mij makkelijk ergens aan. Mijn doel van deze uitwisseling is om nieuwe mensen te leren kennen, nieuwe plekken te ontdekken, nog zelfstandiger te worden en als persoon verder te groeien.”

    Gastgezin zijn is een unieke ervaring, je haalt de wereld in huis!
    Heeft u interesse om gastgezin te worden neem dan contact op met High School Holland! Via highschoolholland@travelactive.org of op 020 737 2062.