• Ruim zes maanden nadat de vorige vanwege corona beëindigd werd gaat aanstaande zondag de nieuwe competitie van start. SHH treft gelijk een sterke tegenstander want Alfa Sport stond 6 maanden geleden bovenaan de competitie.

  Vooral de eerste periode na de stop waren zwaar voor de voetballiefhebber. Juist in de normaliter beslissende maanden van de competities was er letterlijk geen bal meer te zien. De amateurcompetities werden stilgelegd en er zou geen promotie of degradatieregeling worden uitgevoerd besloot de KNVB. Logisch aangezien sommige klassen pas net over de helft van het seizoen waren. Door verschillende oorzaken mochten uiteindelijk toch wat clubs promoveren maar dat gebeurde vooral in andere districten. Zodoende begint 3B met dezelfde 14 clubs als vorig jaar.

  Voor SHH kwam de verplichte stop niet eens heel ongunstig uit want het seizoen liep niet bepaald lekker. Waar een jaar eerder nog meegedaan werd om de prijzen werd afgelopen maart toch vooral nog naar onderen gekeken. Maar een nieuw seizoen biedt nieuwe kansen. Qua selectie is er bij SHH weinig nieuws te melden. Max Winter stopte er na 120 duels en 9 goals en dat is de enige mutatie.

  De grote verandering vindt dit jaar plaats in de dugout. Maarten van Lieshout en SHH gingen na 4 mooie seizoen uit elkaar, komend seizoen zit Maarten bij RKUVC uit Ulestraten op de bank. De nieuwe trainer is Patrick Wolters die de afgelopen vier jaar in Haelen aan de slag was.

  Patrick moest zijn eigen voetbalcarrière wegens een blessure voortijdig beëindigen en werd daardoor al relatief jong trainer bij SC Leeuwen. Daarna volgden RKVB, PSV '35 en Haelen. Wat opvalt in zijn carrière is dat hij bij alle clubs minstens drie seizoenen actief was. Én dat hij bij alle clubs succesvol was. Gezien de ambitie van zowel SHH als Patrick lijkt het op voorhand dus een uitstekende combinatie.

  Geen nieuwe spelers maar met een nieuwe trainer zal iedereen zichzelf opnieuw moeten bewijzen om een plekje in de basiself te bemachtigen. Gevraagd naar de doelstelling voor het seizoen is het volgens Patrick de bedoeling om mee te gaan doen om de prijzen. De selectie is breed en kent een goede bank qua niveau, dat moet zeker in de loop van de competitie een voordeel zijn.

  Qua speelstijl mogen we meer druk naar voren verwachten dan afgelopen jaar, een team dat hoger staat en meer blijft voetballen. Zoiets heeft echter wel tijd nodig om te groeien en kan zeker in de eerste fase nog puntverlies opleveren aldus Patrick De resultaten bij andere clubs tonen wel zijn gelijk aan.

  Hoe de vorm precies is valt nog niet echt te zeggen uit de resultaten in de voorbereiding. Er werd begonnen tegen de hoger spelende 1e klasser BSV Limburgia en 2e klasser FC Geleen Zuid. In beide duels kon SHH weinig uitrichten en werd verloren. Daarbij nog wel de aantekening Juul Hamers in Brunssum twee strafschoppen keerde. Tegen Oranje Blauw, koploper in de 4e klasse bij stopzetting, werd voor rust een 2-0 voorsprong genomen maar liet Ard Bommer zien nog steeds een neusje voor de goal te hebben; 2-2 was het eindresultaat. En tenslotte werd in Melderslo. vorige week dinsdag 1-1 gespeeld tegen een andere derde klasser. In die wedstrijd kwam de ploeg wel erg fit en gretig over.

  De bekerduels tussendoor boden weinig tegenstand. DES Swalmen, MBC'13 en Heythuysen kwamen kwalitatief te kort om het SHH lastig te maken en kregen elk 5 goals om de oren.

  Dan door naar zondag wanneer de competitie gaat beginnen. Vanwege alle randzaken en onzekerheden gaat het ongetwijfeld een bijzonder seizoen worden. We beginnen in Oirsbeek waar de koploper van vorig jaar de gastheer is. Alfa Sport volgens Patrick ook komend seizoen dé topfavoriet. De fusieclub zag haar sterke buitenspeler Jeffrey Sprenger vertrekken maar mocht ook een aantal nieuwelingen begroeten, de bekendste naam daarbij is Mitch Kok die jarenlang bij EHC in hogere klassen centraal achterin stond. Op de bank veranderde niets; Martin Vrösch gaat er zijn derde seizoen in als trainer

  SHH treedt aan met een vrijwel fitte selectie. Enkel Thimo Levels en Rik Linssen ontbreken nog.

  Alfa Sport werd net als SHH poulewinnaar in de Districtsbeker maar had aanmerkelijk meer moeite en speelde tegen Woander Forest gelijk met 3-3 en won maar nipt van Schinveld. Beide vierde klassers.

  Afgelopen seizoen mocht SHH ook al vroeg in het seizoen op bezoek in Oirsbeek. In de 4e speelronde stopten beide doelmannen een strafschop waarna Alfa Sport in de tweede helft de wedstrijd naar zich toe trok en in de slotfase de enige treffer van de middag maakte. Het was toen de eerste nederlaag van het seizoen.

  Op dit moment zijn er nog geen aanvullende maatregelen bekend voor de AlfaSportArena. Het is dus gewoon mogelijk om de ploeg (in stilte) aan te komen moedigen. Houdt je daarbij wel aan de ter plekke geldende maatregelen.

  Scheidsrechter is Theo Bruekers uit Weert.

  Nu de tussenstanden niet meer via de app van Indewandelgangen kunnen worden bijgehouden zal ik voor de thuisblijvers een andere app/site gebruiken.
  Te vinden hier; https://voetbalnederland.nl/klasse.html?a=7&klasseid=202010352
  Of via een app https://play.google.com/store/apps/details?id=com.phonegap.live&hl=nl
  Of https://apps.apple.com/nl/app/liveuitslagen/id459356812

  Tevens lijkt Alfasport middels haar Instagramaccount ook verslag te gaan doen; https://www.instagram.com/vvalfasport/