• Aanstaande zondag begint het seizoen 2019-2020 officieel met de gebruikelijk poulefase van de districtsbeker. SHH is ingedeeld met 4e klassers Horn en FC Roerdalen en 5e Klasser Sint Joost. De komende 3 zondagen wordt er voor de beker gespeeld, op 22 september gaat de competitie van start.

  Van een roerige zomer op de Wolfsberg valt niet direct te spreken maar er zijn wel een aantal wijzigingen ten opzichte van het afgelopen seizoen. De trainer is dat niet, dat is nog steeds Maarten van Lieshout die zijn 4e jaar als hoofdtrainer ingaat. Naast hem op de bank is wel een plekje vacant, Frank Birkner stopte als leider en die vacature is nog steeds open. Langs de lijn zullen Jack Stoffels en Ger Linssen weer met de vlag in de weer zijn.

  Op spelersgebied heeft Juliën te Wierik een stapje terug gezet, hij gaat bij het tweede spelen. Danny de Winter moest vanwege zijn werk stoppen, ook Benjamin Hompe is gestopt. Enzo Dirksen keert terug naar zijn oude club SVH '39 en Joshua Geurts is vertrokken naar Veritas. Nieuwkomers van buitenaf zijn er dit seizoen niet, het is de jeugd die de open posities gaat invullen zoals een aantal van hen ook afgelopen seizoen al regelmatig deed.

  Het toernooi om de districtsbeker wordt pas echt interessant bij het bereiken van de laatste rondes en is daardoor in deze fase vooral gericht op de voorbereiding. Toch zijn er in de 'loting' weer een paar leuke duels uitgekomen tegen lokale ploegen waartegen SHH al een tijdje niet meer heeft gespeeld.

  SHH begint de beker op bezoek bij Horn op 1 september, op 2 dagen na precies 13 jaar na het vorige bezoek aan KSV Horn. Die keer won SHH met 0-1 in de 4e klasse D. Na een zwakke periode met zelfs degradatie naar de 6e klasse is Horn de laatste jaren sportief weer aan de beterende hand. Twee jaar geleden werd de ploeg kampioen in de 5e klasse waarna in de 4e klasse tweemaal de nacompetitie voor promotie werd behaald, daarin was afgelopen seizoen Spaubeek te sterk.

  Op 8 september volgt de enige thuiswedstrijd, tegen Sint Joost. De rood-wit gestreepte ploeg speelt het laatste decennium onderin de 5e klasse en is de zwakste broeder in de poule. Vorig seizoen werd afgesloten op de voorlaatste plek in 5C. Opvallend wel, de ploeg kreeg relatief weinig doelpunten tegen, slechts 56 tegengoals en dat was het minste van het hele rechterrijtje.

  En tenslotte volgt op 15 september een duel met FC Roerdalen. Daartegen speelde SHH nog nooit maar tegen voorgangers Vesta en Sint Odiliënberg is er een rijke historie die vooral in de jaren 60, 70 en 80 werd opgebouwd. Het debuutseizoen voor de fusieclub eindigde afgelopen mei op een plek aan de onderkant van de middenmoot in 4C. Het duel wordt gespeeld op Sportpark Ratommerveld, de thuishaven van de fusieclub in Melick.

  Als 3e klasser is SHH natuurlijk de grote favoriet voor de poulewinst al blijft het een deel van de voorbereiding en is nog niet iedereen fit en beschikbaar. In de reeds gespeelde oefenduels bleef de ploeg zonder nederlaag. Er werd gewonnen van FCV-Venlo en gelijkgespeeld tegen SC Irene en DOSC uit Den Dolder.