• Bijna een maand na het vorige bezoekje mag SHH weer op visite bij Geleen Zuid.

  Waar FC Hoensbroek voor SHH een onbekendere en moeilijk in te schatten opponent was kennen SHH en FC Geleen Zuid elkaar goed uit 3B van dit seizoen. Slechts 1 punt scoorde Geleen Zuid meer in de reguliere competitie en beide eerdere duels eindigden gelijk. In deze tweede ronde nacompetitie zou het dus alle kanten op kunnen gaan.

  Een voordeel ten opzichte van afgelopen week is dat het niet zo bloedheet wordt. De bakoven van het Hoensbroekse kunstgras zorgde voor een ware uitputtingsslag en al halverwege de tweede helft leken de spelers van beide kanten helemaal op. Ondergetekende zag na de wedstrijd in Hoensbroek nog even de verlenging tussen Voerendaal en DBSV waar spelers op het echte gras toch een stuk fitter leken na 120 minuten. Wat dat betreft is het maar goed dat er bij Hoensbroek en SHH niet nog een half uur extra kwam.

  Voor maandag is zonnebrandcreme niet nodig, een paraplu is waarschijnlijk een beter accessoire. Al valt er  ook te schuilen op de tribune van Sportpark Graaf Huyn.

  SHH en Geleen Zuid deden weinig voor elkaar onder deze competitie getuige ook de twee gelijke spelen dit seizoen. Beide duels kenden wel een opvallend ander spelbeeld. In Herten was Geleen Zuid veruit de sterkste, in Geleen had juist SHH de overwinning verdient. Wel kwam SHH in beide duels op voorsprong, in Herten zelfs tweemaal. In de slotfase maakte Geleen Zuid beide keren gelijk.

  Zonder die laatste gelijkmaker had SHH deze ronde wellicht in eigen huis gespeeld. Op papier zou dat een voordeel zijn want waar er bij SHH weinig verschil zit tussen de resultaten in uit en thuisduels scoort Geleen Zuid opvallend beter op het eigen complex. Buiten het gelijke spel tegen SHH werd er in het begin van het seizoen ook gelijkgespeeld tegen DVO. Verder werden alle duels gewonnen en waarmee Geleen Zuid van alle clubs in 3B het meeste punten in eigen huis haalde. Maar ook dat staat weer in contrast met het spelbeeld van beide onderlinge duels.

  Uit alles blijkt dat dus de teams aan elkaar gewaagd zijn. Vorm van de dag en een beetje geluk zullen bepalend zijn. Daarnaast kan de steun van haar supporters SHH ook net dat beetje extra geven. Het is ook maar dik 20 minuten rijden vanuit Herten.

  De winnaar van het duel neemt het in de finale op tegen de winnaar van het duel tussen Heksenberg en SVN. Dat duel zal op neutraal terrein gespeeld worden.

  Tenslotte het arbitrale trio. De wedstrijd staat onder leiding van het pas 20-jarige scheidsrechterstalent Luc Tissingh uit Heerlen. Zijn assistenten zijn Marco Bos uit Gulpen en Delano Kusters uit Hoensbroek.