• Na een seizoen lang voetballen om de nacompetitie te bereiken is die eindelijk aangebroken. Driemaal 90 minuten voetbal scheiden SHH van een rentree in de 2e klasse. Maar het seizoen kan ook al over 90 minuten voorbij zijn.

  De eerste tegenstander is geen heel onbekende ploeg, FC Hoensbroek en SHH troffen elkaar de laatste jaren driemaal. Aan het eind van 2015/2016 in de nacompetitie en een jaar later in de reguliere competitie tweemaal. In de nacompetitie werd het destijds een gelijkspel, waarmee beide zich verzekerden van de 2e klasse. In de competitie won SHH in Herten met 1-0 en was in Hoensbroek de thuisploeg de sterkste en werd daarmee ook kampioen. Hoensbroeks avontuur in de 1e klasse duurde slechts 1 seizoen want op de slotdag degradeerde de ploeg.

  Het team dat tweemaal was gepromoveerd viel bijna helemaal uit elkaar waardoor er voorafgaand aan het huidige seizoen een totaal nieuw elftal moest worden gevormd, voornamelijk uit eigen jeugd die doorgeschoven werd. Vandaar dat FC Hoensbroek een zwaar seizoen kent en slechts 12 punten bij elkaar sprokkelde, ter vergelijking; SHH haalde er vorig seizoen 11. Tweemaal kon Hoensbroek winnen, in september tegen GSV '28 en in januari tegen Simpelveld. Wel knokte de ploeg zich de laatste weken naar twee gelijke spelen waarmee ze Simpelveld nipt voor bleven.

  In de schaduw van kampioen Lindenheuvel kende SHH een relatief rustig seizoen ondanks een flinke dip in november. Na de winterstop werd de draad weer opgepakt en werden de punten op regelmatige basis binnengehaald. Het leverde een prima derde plaats op met 47 punten. Dat zijn er omgerekend naar punten per wedstrijd precies evenveel als in 2016 (toen het seizoen nog 22 duels kende) en SHH de nacompetitie won.

  Helaas moet het dit jaar in de nacompetitie gebeuren met een team dat fysiek enkele tegenslagen kende. Voor steunpilaren Swen Domburg en Driek Engels is het seizoen al ten einde en het is voor Maarten van Lieshout puzzelen om vooral een sterke verdediging neer te zetten. Wel is er het voordeel dat er in de nacompetitie gewerkt wordt met neutrale grensrechters, een voordeel voor snelle buitenspelers als Joshua Geurts en Casper Metsemakers.

  De wedstrijd wordt gespeeld op Sportpark Overbroek, precies een half uur rijden vanaf Herten.

  Wanneer SHH de eerste ronde overleeft dan speelt het tegen de winnaar van Geleen Zuid tegen Weltania. Afhankelijk van de winnaar is die wedstrijd in Geleen of Herten.

  De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Frank Franssen uit Brunssum, met assistentie  van de heren Regterschot en van de Moosdijk.