• Voor de eerste uitwedstrijd van het seizoen moet SHH zondag naar Baexem.

    Zowel SHH als RKVB begonnen het seizoen vorige week met een gelijkspel. Dat was voor SHH een behoorlijke domper en dus zal de drang om zondag de drie punten wel mee te nemen alleen maar groter zijn. RKVB opende in Spaubeek en kwam tweemaal achter maar maakte tweemaal gelijk

    Dat RKVB en Spaubeek elkaar op de eerste competitiedag gelijk troffen was toeval maar wel bijzonder want zo eindigden beide ook het afgelopen seizoen in de nacompetitie. De twee werden 12e en 13e in 3B en moesten zichzelf in de nacompetitie zien te handhaven. Volgens het oorspronkelijke schema zou er maar 1 ploeg zich handhaven maar, omdat er in een hogere klasse een vrij plaats kwam was  de beste verliezend finalist een echte lucky loser. Dat werd RKVB dat de finale van Spaubeek met 0-1 had verloren.

    Veel veranderde er niet bij RKVB deze zomer. Twee spelers zijn in een lager team gaan spelen, daarvoor terug kwam iemand uit eigen jeugd en iemand uit een lager team. Wie er dus ook bleef was Rob Verkoulen die 17 van de 37 treffers van RKVB voor zijn rekening nam afgelopen seizoen. Ook zondag wist hij weer beide goals te maken.

    De wedstrijden tussen SHH en RKVB van vorig seizoen toonden een behoorlijk niveauverschil. In Herten speelde SHH een uitstekende wedstrijd en won met 3-1, in Baexem kreeg SHH al vroeg drie treffers cadeau door defensief geklungel. SHH is daarom zeker de favoriet en we gaan er vanuit dat de drie punten mee komen naar Herten.

    Aftrap op sportpark het Kerkveld is om 14:30 en de wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Bruekers uit Weert.