• Na een maandje rust gaat zondag de competitie weer verder met een thuiswedstrijd tegen Centrum Boys. Het betreft de 13e speelronde en laatste van de terugronde, Centrum Boys is dan ook de enige ploeg tegen wie SHH dit seizoen nog niet speelde.

    In die maand is het niet stil geweest op de Wolfsberg. Zo werd voor de winterstop nog voor de districtsbeker gespeeld tegen BSV Limburgia. De 1e klasser liet SHH op die koude dinsdagavond helaas kansloos en dus zit het bekeravontuur van dit seizoen er weer op. Overigens ligt BSV Limburgia er zelf ook alweer uit.

    Maarten van Lieshout mocht bekendmaken dat hij komend jaar in Ulestraten bij RKUVC aan het roer staat. En er werd geoefend tegen Horn en Caesar. Maar het beste nieuws is dat de selectie na de winterstop weer wat completer is. Sjoerd Schroots en Thimo Levels zijn klaar met hun buitenlandse stage en zijn weer aangesloten en een aantal anderen keren terug van een blessure.

    De 13e speelronde is de 5e van de tweede periode die in totaal 9 duels duurt. Die periode begon vorig jaar middenin de herfstdip waarin het winnen even niet meer lukte. Gelukkig lukte dat voor de winterstop wel nog tweemaal, inclusief een fraaie overwinning bij Hebes. Daarmee staat het puntentotaal op 16 en vinden we SHH op plek 7. De achterstand op plaats 4 waar DVO en Sittard staan is maar 4 punten en dus is er nog alle kans om dit seizoen mee te doen voor de prijzen. De top twee staat wel al veel te ver weg.

    Centrum Boys gold voorafgaand aan het seizoen als een van de ploegen die mee zouden kunnen op de bovenste plaatsen maar het wil nog niet echt vlotten. Spektakel bieden de Boys wel want doelpunten vallen er genoeg. Na een overwinning op de openingsdag in Born volgde een serie van 5 duels waarin maar 1 punt werd behaald. De laatste drie duels leverde dan weer zeges op Haslou en Spaubeek op met er tussenin een 2-1 nederlaag bij DVO. Dat maakt een totaal van slechts 9 gespeelde duels, de inhaalkalender van Centrum Boys is dus al aardig gevuld. De huidige 12e plek is daarom wellicht ook wat geflatteerd.

    De aftrap komende zondag is weer ouderwets om 14:30. De scheidsrechter is Steve Janssen en hij wordt geassisteerd door Adnan Alija en Jan Fleerakkers.