• Na weken van oefenen en bekervoetbal begint komende zondag eindelijk weer de echte competitie, en voor het eerst in 5 jaar begint SHH die weer eens in eigen huis! DVO is de tegenstander.

  De afgelopen bekercampagne leverde SHH zoals verwacht 3 zeges, geen tegengoals en een plekje in de knock-outfase op. Daarvoor is inmiddels geloot en dat heeft SHH net als 37 anderen een vrijlot opgeleverd. Dat is mooi nieuws en levert de selectie vrijwel zeker een vrije 17 november op. Die datum kan ook nog voor inhaalduels gebruikt worden maar in het eerste deel van het schema treft SHH vrijwel alleen uitduels op kunstgras, enkel de wedstrijd in Baexem volgende week is op echt gras en dan zal dat heus wel bespeelbaar zijn.

  Een nieuwe competitie betekend ook nieuwe tegenstanders, al blijft 3B dit seizoen relatief hetzelfde. Verdwenen zijn de twee Geleense ploegen die promoveerde, De Leeuw dat degradeerde en MMC Weert dat dit seizoen ingedeeld is in een 3e klasse in district zuid1.

  Bij de nieuwelingen is er dit jaar geen degradant. Centrum Boys komt over uit 3A en verder verwelkomen we de kampioen van 4A: Haslou, de kampioen van 4C: Born en de kampioen van 4D: SVC 2000 waarmee er weer een echte derby op de kalender komt.

  Om te beginnen dus DVO thuis en die tegenstander leverde vorig seizoen 6 punten op. DVO staat bekend als stabiele 3e klasser die regelmatig op de rand van de nacompetitie strandt maar kende vorig jaar een behoorlijk turbulent seizoen. Na een prima eerste seizoenshelft leek de ploeg een van de concurrenten van SHH in de strijd bovenin maar het tweede half jaar verliep dramatisch. Ternauwernood ontliep DVO de nacompetitie.

  Een voor DVO behoorlijk aantal spelers vertrok deze zomer en de vervangers werden vooral in eigen gelederen gezocht bij de jeugd en lagere teams.

  De mutaties bij SHH zijn al eerder benoemd, er staat weer een jong team met potentie. Een plekje in de bovenste helft moet daarom zeker de ambitie zijn al heeft Maarten van Lieshout nog wel wat vraagtekens in te vullen. Een deel van de defensie is bijvoorbeeld niet het hele seizoen inzetbaar.

  Hoe de verhoudingen in deze, aan elkaar gewaagde 3e klasse liggen is lastig te voorspellen. Vooraf lijkt er in ieder geval geen uitgesproken favoriet zoals Lindenheuvel-Heidebloem dat vorig jaar wel was, al heeft Centrum Boys zich weer aardig versterkt. Voor SHH bieden de eerste twee duels in ieder geval een goede kans om lekker van start te gaan richting de eerste derby van het seizoen.

  De wedstrijd staat onder leiding van Danny van Veenendaal.