•                                            Walking Football

  Walking Football Roermond is opgericht in april 2016 speciaal voor het bevorderen van sporten voor ouderen vanaf 60 jaar. Er gelden speciale regels zoals o.a. niet rennen, geen lichamelijk contact ed. In verband met verzekering dient men wel lid te worden/zijn van een sportvereniging. Onze spelersgroep komt uit de regio Roermond, Echt en Roerdalen.

  Binnen de groep hebben wij een spelersraad die de belangen behartigt van het Walking Football.

  Elke dinsdagmorgen komt een enthousiaste groep van zo`n 20 spelers tussen 9.00 en 10.00 uur bij elkaar op het SHH Sportcomplex De Wolfsberg in Herten, wij beginnen  met koffie/thee en wat praten over lief en leed, om vervolgens tussen 10:00 en 11:00 uur te starten met onze wekelijkse sportieve arbeid. Er wordt gestart met een warming-up en aansluitend worden onderling wedstrijden van ca. 15 min. gespeeld. Walking football wordt gespeeld op een veld van 25 x 40 m. Wedstrijd is 6 tegen 6 spelers. Na afloop drinken wij dan nog koffie/thee (met vlaai indien iemand jarig is).

  Regelmatig gaan wij ook naar toernooien om ons te treffen met voetballende leeftijdsgenoten uit andere regio`s.

  Ook organiseren wij in augustus een BBQ en in januari een gezellige middag met wat te eten en te drinken.

  Vanaf  60 jaar kun je starten met deze tak van voetbal. Men hoeft niet een voetbalverleden te hebben. Iedereen die wil sporten kan mee doen. Wij zijn niet prestatiegericht, bij ons geldt dan ook de regel meedoen belangrijker dan prestatie.

  Heb je interesse kom dan op dinsdagmorgen eens kijken. Of meld je via mail aan bij contactpersoon Ger Hoeben, mailadres hoebenger@ziggo.nl of hoebenger54@gmail.com

  Ook werken wij samen met de Stichting Samen bewegen uit Roermond. Deze stichting wil mensen met een lichte vorm van dementie en parkinson weer aan het bewegen krijgen. Wij steunen dit project en willen dan graag deze mensen, eventueel met hun begeleiders bij ons mee laten sporten. Kijk ook eens in de Flyer of op de Web-site van Stichting Samen Bewegen wat deze stichting nog meer te bieden heeft.