• Wedstrijdverslag SHH JO10-1

 • Op deze zaterdag speelde het nieuw samengestelde team JO10-1 hun eerste wedstrijd van het seizoen, de bekerwedstrijd tegen MMC uit Weert.
  Vanaf het begin was te zien dat onze jongens er zin in hadden. Er werd goed samengespeeld, en er was druk op het Weertse doel.
  Toch was het de tegenstander die op een 0-1 voorsprong kwam.
  Het gevaar dat de kopjes van de groen-witten gingen hangen was er, maar zoals gezegd, de lange zomerstop zorgde ervoor dat ze vol overgave verder voetbalden, op zoek naar de gelijkmaker.
  En die viel dan ook snel. 1-1.
  Tijdens de wedstrijd werd het zonniger, en daardoor ook stukken warmer, maar het leek alleen de ouders langs de kant te deren, want alle spelers bleven vol overtuiging op zoek gaan naar een doelpunt, en dus naar een nieuwe voorsprong.
  En laat die eerst volgende kans nou door onze vrienden uit Weert gemaakt worden. 1-2.
  Na een korte drinkpauze werden er een paar spelers van positie gewisseld, en ook in die samenstelling straalde de wil om te winnen er vanaf.
  Dit leidde dan ook tot de gelijkmaker. 2-2. Na 25 minuten was het rust.
  Er werd gesproken, er werden schouderklopjes gegeven, en er werd druk overlegd, hoe kon er gezorgt worden dat er geen tegendoelpunt meer kwam, maar dat SHH wel nog een beslissende voorsprong kon nemen. Na een paar minuten konden die goeie bedoelingen alweer aan de kant, 2-3 voor MMC.

  Het zal toch niet …

  Niet dat MMC zo veel slechter was, zeker niet, maar het spelplezier en samenspel van onze Hertense Boys verdienden op zijn minst een gelijkspel, en met wat geluk zelfs een overwinning.
  De goden bleken ons op deze laatste zomerdag van het jaar goed gezint, de verdiende 3-3 werd hard tegen de touwen aan geschoten.
  Vlak voor tijd zag je de spanning bij alle ouders langs de kant, blijft het gelijk, weten onze Weertse gasten toch nog een overwinning mee te nemen, of beloont JO10 zichzelf met een eerste hardbevochten overwinning ?
  Het laatste blijkt het geval. De 4-3 word door alles en iedereen uit Herten en omgeving met luid gejuich ontvangen, de zwaarbevochten maar verdiende 1e overwinning van dit nieuwe team is een feit.
  Volgende week een nieuwe bekerwedstrijd, een nieuwe kans om 9 super fanatieke en goed spelende spelertjes te zien, die zich kunnen opmaken voor een zware 1e helft van de competitie in de Hoofdklasse.
  Maar voor vandaag een dikke proficiat, en heel veel succes verder …

  “We never lose, either we win, or we learn”