• SHH wint verdiend met drie debutanten

• SHH-RKVB 3-1

Vandaag trad SHH aan tegen buurman RKVB uit Baexem. Op het sportpark hadden beide teams te maken met een flinke koude wind. SHH zou in de eerste helft de wind meer mee hebben, terwijl dat in de tweede helft het voordeel voor RKVB zou zijn.
    SHH had vanaf het begin een veldoverwicht. Enkele kansen werden gemist, maar ook goed keeperswerk van de doelman van RKVB voorkwamen een doelpunt. In de twaalfde minuut werd de keeper van RKVB verrast. Een corner van Vic Jacobs vloog, mede door een inschattingsfout van de keeper van RKVB bij de tweede paal in het doel. SHH kwam hierdoor snel op voorsprong.
    SHH bleef een overwicht houden. De ploeg kon zichzelf aanrekenen dat het te weinig kansen creëerden. De kansen die er kwamen werden onschadelijk gemaakt door de doelman van RKVB. Ook een schot van Max Winter trof geen doel. Hij schoot vanaf 25 meter op de lat. Twee minuten voor de rust kroop SHH door het oog van de naald. De spits van RKVB schoot op doel, maar de bla ging net voorbij de tweede paal. Ruststand werd hierdoor bepaalt op 1-0.

Na de rust probeerden de gasten uit Baexem vooral met lange ballen hun voorhoedespelers te bereiken. Dat leverde weinig kansen op. Op tweede goede uitvallen was keeper Danny de Winter van SHH goed op zijn hoede.
    Ruim een kwartier voor tijd was trainer Maarten van Lieshout verplicht om een dubbele wissel toe te passen. Max Winter en Rik Linssen moesten tegelijkertijd het veld geblesseerd verlaten. Zij werden vervangen door twee 17-jarige spelers uit de JO19-1: Sten Kochanowski en Loek Vilters. Zij maakten beide hun debuut in SHH 1. Niet veel later maakte ook Daan Winter zijn debuut. In eerste instantie was dit jammer, omdat zijn broer net daarvoor met een blessure het veld had verlaten. In tweede instantie stond de grote broer te juichen. Na een goede opgezette aanval kwam Loek Vilters in bal bezit. Loek gaf een mooie steekpass op Daan Winter, Daan ronde dit buitenkansje beheerst af, dat betekende dus 2-0. Twee minuten voor tijd werd Daan opnieuw in stelling gebracht. Hij ontving op links, in de diepte de bal. Hij zocht het doel op en scoorde in de korte hoek de 3-0. De scheidsrechter liet nog 5 minuten doorspelen in blessuretijd. In deze extra tijd wist RKVB de spreekwoordelijke ere-treffer nog te realiseren. Van dichtbij werd onze keeper, Danny de winter gepasseerd.
    SHH staat na deze wedstrijd op een stevige tweede plaats met 15 punten uit 6 wedstrijden. Minpunt vandaag is dat het aantal geblesseerde spelers weer is toegenomen. Trainer Maarten van Lieshout en zijn staf hebben weer een uitdaging om zondag klaar te zijn om ten strijden te gaan met VV de Leeuw. Wij wensen ze daarvoor al veel succes toe.

SHH - RKVB 3-1
    VV Alfa Sport  - VV HEBES 1-0
    SV Langeberg - VV Sittard 1-2
    VV De Leeuw - VV Spaubeek 1-3
    Obbicht – MMC Weert 1-2
    FC Geleen Zuid - Brevendia 2-1
    DVO - RKFC Lindenheuvel-Heidebloem Combinatie 1-2